Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Zabaione zapečené s ovocem

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 30min
Nutriční hodnoty
1148 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté ztlumte teplotu na střední výkon. Jakmile se dostanete do tohoto stádia, misku vložte na hrnec a pomocí ruční metly celý obsah svižně míchejte, pokračujte asi 5 minut, nebo dokud vám nevznikne hustý krém. Mějte však na paměti, že vajíčko se nesmí začít vařit ani hrudkovatět, jelikož připravujete dezert, a ne omeletu. Hotový krém vyjměte z vodní lázně a celou misku ponořte do studené vody a zchlaďte. Rozehřejte horní rošt trouby na 190 °C a připravte základní krém. Ohnivzdorný talíř poklaďte směsí ovoce, to přelijte krémem a dejte zapéct maximálně na 5 minut do trouby. Povrch se hezky zbarví, ale uvnitř zůstane dezert krémový. Krásně nahnědlé zabaione pocukrujte, přidejte mátu a ihned po vyndání z trouby podávejte. Uvidíte, že ohlas bude velký.

Bulb Tip k receptu

Při přípravě tohoto receptu je doporučeno poslouchat skladbu Massive Attack - Teardrop.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

17. 05. 2012, Recept navštíven: 2403x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře