Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kmínový chléb z domácí pekárny

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 3h 0min
Celkový čas: 3h 20min , porce

1944 kalorií, 0.0g cukrů, 16.0g tuků, 11.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Všechny ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny v ingrediencích. Do mouky vlevo cukr, vpravo sůl. Doprostřed nasypeme droždí. Toto nesmí přijít do styku se solí. Zapneme pekárnu na program KLASIK, velikost 1 kg, barva středně tmavý. Po zaznění signálu nasypeme do pekárny na chleba 1 polévkovou lžíci kmínu.
Po upečení nádobu z pekárny vyndáme, nechám chvíli chladnout a pak chleba vyklopíme na mřížku.

Bulb Tip k receptu

Někdy odeberu z navážené pšeničné mouky 2 polévkové lžíce a nahradím je 2 lžícemi bramborového těsta v prášku.

labe

04. 09. 2009, Recept navštíven: 4826x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kmínový chléb z domácí pekárny

Kmínový chléb z domácí pekárny

Všechny ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny v ingrediencích. Do mouky vlevo cukr, vpravo...

Domácí kmínový chléb do pekárny

Domácí kmínový chléb do pekárny

Do pekárny vlijeme podmáslí, přidáme postupně všechny ostatní přísady. Je dobré, pokud dáváme čerstvé drožd...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kmínový chléb z domácí pekárny Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Petra
jak dlouho trvá příprava a pečení?

Petra 04. 09. 2009, 08:06

labe
Od vložení ingrediencí až po hotový upečený chleba 3 hodiny 20 minut.Ale výhodaje,že jak vložím suroviny do pekárny,už se vlastně o nic nestarám,až vyndat hotový chleba. Ze začátku je dobré kontrolovat hustotu těsta,protože mouky nejsou stejné.Když je těsto moc řídké,přisypat trochu mouky,když je moc husté,přidat trochu vody.

labe 04. 09. 2009, 13:05

Facebook komentáře