Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kmínový chléb z domácí pekárny

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 20min
Nutriční hodnoty
1944 kalorií 0.0g cukrů 16.0g tuků 11.0g bílkovin

Příprava

Všechny ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny v ingrediencích. Do mouky vlevo cukr, vpravo sůl. Doprostřed nasypeme droždí. Toto nesmí přijít do styku se solí. Zapneme pekárnu na program KLASIK, velikost 1 kg, barva středně tmavý. Po zaznění signálu nasypeme do pekárny na chleba 1 polévkovou lžíci kmínu.
Po upečení nádobu z pekárny vyndáme, nechám chvíli chladnout a pak chleba vyklopíme na mřížku.

Bulb Tip k receptu

Někdy odeberu z navážené pšeničné mouky 2 polévkové lžíce a nahradím je 2 lžícemi bramborového těsta v prášku.


Přidat na Pinterest
labe

04. 09. 2009, Recept navštíven: 5095x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný chlebík odporúčam vyskúšať

27. 07. 2017, 21:26

Přidat komentář
Petra
jak dlouho trvá příprava a pečení?

Petra 04. 09. 2009, 08:06

labe
Od vložení ingrediencí až po hotový upečený chleba 3 hodiny 20 minut.Ale výhodaje,že jak vložím suroviny do pekárny,už se vlastně o nic nestarám,až vyndat hotový chleba. Ze začátku je dobré kontrolovat hustotu těsta,protože mouky nejsou stejné.Když je těsto moc řídké,přisypat trochu mouky,když je moc husté,přidat trochu vody.

labe 04. 09. 2009, 13:05

Facebook komentáře