Kmínový chléb z domácí pekárny

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
3h 0min

Celkový čas

3h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1944 kalorií
0.0g cukrů
16.0g tuků
11.0g bílkovin


Příprava

Všechny ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny v ingrediencích. Do mouky vlevo cukr, vpravo sůl. Doprostřed nasypeme droždí. Toto nesmí přijít do styku se solí. Zapneme pekárnu na program KLASIK, velikost 1 kg, barva středně tmavý. Po zaznění signálu nasypeme do pekárny na chleba 1 polévkovou lžíci kmínu.
Po upečení nádobu z pekárny vyndáme, nechám chvíli chladnout a pak chleba vyklopíme na mřížku.

Tip k receptu

Někdy odeberu z navážené pšeničné mouky 2 polévkové lžíce a nahradím je 2 lžícemi bramborového těsta v prášku.

přidejte na:
labe
labe

04. 09. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný chlebík odporúčam vyskúšať

palino 27. 07. 2017, 21:26

Přidat komentář
Chybějící obrázek
jak dlouho trvá příprava a pečení?

Petra 04. 09. 2009, 08:06

labe
Od vložení ingrediencí až po hotový upečený chleba 3 hodiny 20 minut.Ale výhodaje,že jak vložím suroviny do pekárny,už se vlastně o nic nestarám,až vyndat hotový chleba. Ze začátku je dobré kontrolovat hustotu těsta,protože mouky nejsou stejné.Když je těsto moc řídké,přisypat trochu mouky,když je moc husté,přidat trochu vody.

labe 04. 09. 2009, 13:05

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.