Bagely s rukolou
Obtížnost
Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
3201
kalorií
13.0g
cukrů
121.0g
tuků
129.0g
bílkovin
Příprava
Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné. Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Majitelé pekáren použijí program Příprava těsta.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého vykrajovátka odstraníme střed. Bagely přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s rukolou, šunkou a sýrem.
28. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.