
Bagely s rukolou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné. Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Majitelé pekáren použijí program Příprava těsta.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého vykrajovátka odstraníme střed. Bagely přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 minut kynout. Ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s rukolou, šunkou a sýrem.
28. 11. 2009
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
palino 25. 11. 2016, 20:12

hanka 04. 08. 2017, 20:49

katka16031 23. 11. 2017, 19:43