Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bagety z domácí pekárny

Obtížnost Čas přípravy
1h 15min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 1h 40min
Nutriční hodnoty
1960 kalorií 10.0g cukrů 23.0g tuků 63.0g bílkovin

Příprava

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto.
Po vykynutí z těsta vypracujeme podlouhlé bagety, dáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Vložíme je do trouby, vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20-25 minut dozlatova.

Bulb Tip k receptu

Na posypání můžeme také použít mák nebo slunečnicová semínka.


Přidat na Pinterest
Angel 666

17. 11. 2009, Recept navštíven: 9717x


Přidat recenzi
Přidat komentář
linkinkatka
no tak toto musim vyskušať vyzeraju dobre, len aby sa aj mne tak podarili

linkinkatka 17. 11. 2009, 19:25

Angel 666
Já myslím, že na nich není nic tak složitého :o). Určitě se povedou. Jen jsem ještě chtěla připsat, že někdy část normální hladké mouky vyměním za špaldovou.

Angel 666 17. 11. 2009, 21:39

veka
Super další recept s domácí pekárnou. Myslela jsem si, že ji budu mít jen na chleba, ale zjišťuji, že je to výborný pomocník do domácnosti.

veka 18. 11. 2009, 11:41

Angel 666
Veko, pekárnu využívám spíše než na pečení chleba na vymísení a vykynutí těsta. I chleba peču nejčastěji tak, že mi pekárna těsto zadělá a vykyne, já ho pak vyndám a udělám buď kulatý bochník, ten dám do dortové formy a upeču v troubě, nebo utvořím šišku a tu peču v takovém obdélníkovém pekáčku, všem doma totiž chutná víc chleba pečený v klasické troubě než upečený v pekárně. Ale všechna kynutá těsta si nechávám udělat, takže bez pekárny bych už nechtěla být :o).

Angel 666 18. 11. 2009, 19:35

labe
To instantní droždí - celý sáček? Není to moc?

labe 23. 12. 2009, 13:46

Angel 666
Používám instantní droždí, které váží 10 g . I na sáčku je psáno, že je určeno na 500 g mouky, zatím mi to tak vyhovuje, pečivo je tak akorát.

Angel 666 05. 01. 2010, 21:30

veka
Já též dávám celý sáček droždí

veka 06. 01. 2010, 07:22

Jaja
Pekla jsem a jsou dobré,doufám že budou chutnat i manželovi.

Jaja 08. 02. 2011, 16:26

Facebook komentáře