Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2240
kalorií
4.0g
cukrů
50.0g
tuků
87.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rum, rozehřáté máslo, žloutky, přidáme špetku soli, cukr, obě mouky a droždí.
Zapneme program těsto a necháme vypracovat a vykynout.
Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 1 cm a vykrájíme kolečka. Necháme je ještě malou chvilku kynout a pak zvolna smažíme na pánvi.
Měkký tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme rum a dobře vymícháme.
Hotové vdolečky odkládáme na savý papír, abychom je zbavili přebytečného tuku. Navrchu je potíráme povidly a na povidla navršíme tvaroh. Nakonec posypeme špetkou skořice.
Tip k receptu
Na tvaroh ještě můžeme nastříkat kopeček šlehačky.
Angel 66624. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.