Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Obtížnost

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

2240 kalorií
4.0g cukrů
50.0g tuků
87.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rum, rozehřáté máslo, žloutky, přidáme špetku soli, cukr, obě mouky a droždí.
Zapneme program těsto a necháme vypracovat a vykynout.
Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 1 cm a vykrájíme kolečka. Necháme je ještě malou chvilku kynout a pak zvolna smažíme na pánvi.
Měkký tvaroh utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme rum a dobře vymícháme.
Hotové vdolečky odkládáme na savý papír, abychom je zbavili přebytečného tuku. Navrchu je potíráme povidly a na povidla navršíme tvaroh. Nakonec posypeme špetkou skořice.

Tip k receptu

Na tvaroh ještě můžeme nastříkat kopeček šlehačky.

přidejte na:
Angel 666

24. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
palino
recept sa mi celkom vydaril, vdolky boli chutné

30. 11. 2016, 19:28

Svetlana
vyskúšané, su veľmi dobré

23. 04. 2018, 21:00

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.