Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Jablečné lokýnky podle doktora

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 1h 50min , porce

2634 kalorií, 12.0g cukrů, 107.0g tuků, 69.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto.
Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy.
Na připravené obdélníčky dáme trochu jablek a zabalíme těsto tak, aby nám vznikly válečky, které pomocí prstů stočíme do lokýnek.
Na plechu vyloženém pečícím papírem každou lokýnku potřeme rozšlehaným vajcem a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Nakynuté lokýnky pečeme při 170°C asi 20 minut dozlatova.

Angel 666

04. 10. 2011, Recept navštíven: 1794x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jablečné lokýnky podle doktora

Jablečné lokýnky podle doktora

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Nechá...

Zobrazit všechny podobné recepty k Jablečné lokýnky podle doktora Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pekné, dobré a chutné

16. 10. 2015, 15:51

Přidat komentář

Facebook komentáře