Jablečné lokýnky podle doktora
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
2634
kalorií
12.0g
cukrů
107.0g
tuků
69.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto.
Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy.
Na připravené obdélníčky dáme trochu jablek a zabalíme těsto tak, aby nám vznikly válečky, které pomocí prstů stočíme do lokýnek.
Na plechu vyloženém pečícím papírem každou lokýnku potřeme rozšlehaným vajcem a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Nakynuté lokýnky pečeme při 170°C asi 20 minut dozlatova.
05. 10. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.