Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jablečné lokýnky podle doktora

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 50min
Nutriční hodnoty
2634 kalorií 12.0g cukrů 107.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto.
Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků.
Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubé slzy.
Na připravené obdélníčky dáme trochu jablek a zabalíme těsto tak, aby nám vznikly válečky, které pomocí prstů stočíme do lokýnek.
Na plechu vyloženém pečícím papírem každou lokýnku potřeme rozšlehaným vajcem a necháme ještě asi 30 minut kynout.
Nakynuté lokýnky pečeme při 170°C asi 20 minut dozlatova.


Přidat na Pinterest
Angel 666

04. 10. 2011, Recept navštíven: 1924x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
pekné, dobré a chutné

16. 10. 2015, 15:51

Přidat komentář

Facebook komentáře