Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
20min

Celkový čas

2h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2250 kalorií
10.0g cukrů
58.0g tuků
57.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, asi 1 cm silnou.
Placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je 15 minut kynout. Pak obráceným koncem vařečky do každé placky naděláme důlky, poklademe je kousky černých oliv a na každou placku dáme pár snítek rozmarýnu. Pak placky důkladně pokapeme olivovým olejem, snažíme se, aby olej natekl do udělaných důlků, tak vydrží po dobu pečení a dobře se vsákne. Nakonec posypeme hrubou solí.
Plech vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova.
Nejlépe chutnají ještě vlažné, křupavé.

přidejte na:
Angel 666

30. 05. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Chybějící obrázek
Krásnější jako z obchodu...

Ellis 30. 05. 2012, 09:18