Italská focaccia s olivami a rozmarýnem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, asi 1 cm silnou.
Placky dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme je 15 minut kynout. Pak obráceným koncem vařečky do každé placky naděláme důlky, poklademe je kousky černých oliv a na každou placku dáme pár snítek rozmarýnu. Pak placky důkladně pokapeme olivovým olejem, snažíme se, aby olej natekl do udělaných důlků, tak vydrží po dobu pečení a dobře se vsákne. Nakonec posypeme hrubou solí.
Plech vložíme do středně rozehřáté trouby a pečeme asi 15 - 20 minut dozlatova.
Nejlépe chutnají ještě vlažné, křupavé.
30. 05. 2012