Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 10min , porce

2680 kalorií, 49.0g cukrů, 76.0g tuků, 55.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěných 80 g másla, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Rozinky a sušené ovoce propláchneme vařící vodou, necháme dobře okapat a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nakonec lehce zasypeme skořicí.
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu si vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut.
V hrníčku si rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.

Angel 666

26. 03. 2012, Recept navštíven: 3648x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si u...

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Nejdříve si připravíme kvásek. V 50 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a lžící mouky. Přikr...

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, ...

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakráj...

Velikonoční beránek s majonézou

Velikonoční beránek s majonézou

Majonézu vymícháme s cukrem, přidáme mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem a kůrou. Vše vymícháme do hla...

Zobrazit všechny podobné recepty k Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

07. 04. 2016, 09:23

Přidat komentář
Sonia005
Angel, mám slinu až na zem...co mi to děláš? Zkoušela jsem po dlouhé době kynuté těsto a bylo taky úžasné. Dělala jsem jidáše potřené horkým medem a mňnam.

Sonia005 27. 03. 2012, 08:13

Angel 666
Jj, jidášky taky potírám medem, chystám se na ně příští čtvrtek :o).

Angel 666 27. 03. 2012, 22:08

Facebook komentáře