Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 10min
Nutriční hodnoty
2680 kalorií 49.0g cukrů 76.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěných 80 g másla, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Rozinky a sušené ovoce propláchneme vařící vodou, necháme dobře okapat a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nakonec lehce zasypeme skořicí.
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu si vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut.
V hrníčku si rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.


Přidat na Pinterest
Angel 666

26. 03. 2012, Recept navštíven: 4133x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept

07. 04. 2016, 09:23

Přidat komentář
Sonia005
Angel, mám slinu až na zem...co mi to děláš? Zkoušela jsem po dlouhé době kynuté těsto a bylo taky úžasné. Dělala jsem jidáše potřené horkým medem a mňnam.

Sonia005 27. 03. 2012, 08:13

Angel 666
Jj, jidášky taky potírám medem, chystám se na ně příští čtvrtek :o).

Angel 666 27. 03. 2012, 22:08

Facebook komentáře