Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2680 kalorií
49.0g cukrů
76.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěných 80 g másla, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Rozinky a sušené ovoce propláchneme vařící vodou, necháme dobře okapat a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nakonec lehce zasypeme skořicí.
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu si vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut.
V hrníčku si rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.

přidejte na:
Angel 666

26. 03. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept
katka16031 07. 04. 2016, 11:23
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi dobré
majka 21. 11. 2019, 21:28