Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2680 kalorií
49.0g cukrů
76.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěných 80 g másla, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto.
Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Rozinky a sušené ovoce propláchneme vařící vodou, necháme dobře okapat a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nakonec lehce zasypeme skořicí.
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu si vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut.
V hrníčku si rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.

přidejte na:
Angel 666

26. 03. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
vyborný recept

07. 04. 2016, 09:23

Přidat komentář
Sonia005
Angel, mám slinu až na zem...co mi to děláš? Zkoušela jsem po dlouhé době kynuté těsto a bylo taky úžasné. Dělala jsem jidáše potřené horkým medem a mňnam.

Sonia005 27. 03. 2012, 08:13

Angel 666
Jj, jidášky taky potírám medem, chystám se na ně příští čtvrtek :o).

Angel 666 27. 03. 2012, 22:08

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.