Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

3048 kalorií
2.0g cukrů
103.0g tuků
53.0g bílkovin


Příprava

Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované jahody překrájíme na menší kousky.
Zapneme program na těsto.
Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude hlavička). Z válečku uděláme uzel. Ocásek trochu splácneme a jednou nebo dvakrát kousek nařízneme.
Ptáčky dáme na plech. Do hlavičky zapíchneme dva hřebíčky jako oči a kousek mandle jako zobáček. Nakonec potřeme rozmíchaným žloutkem. Necháme je ještě asi 15 minut kynout a pak upečeme v mírně rozehřáté troubě.

Tip k receptu

Místo jahod můžeme použít jiné sušené nebo kandované ovoce nebo použít jen rozinky.

přidejte na:
Angel 666

05. 04. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobre

Svetlana 24. 04. 2016, 11:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyzeraju krasne, určite vyskúšam

katka16031 19. 06. 2017, 09:31

Přidat komentář