Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
3048 kalorií 2.0g cukrů 103.0g tuků 53.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované jahody překrájíme na menší kousky.
Zapneme program na těsto.
Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude hlavička). Z válečku uděláme uzel. Ocásek trochu splácneme a jednou nebo dvakrát kousek nařízneme.
Ptáčky dáme na plech. Do hlavičky zapíchneme dva hřebíčky jako oči a kousek mandle jako zobáček. Nakonec potřeme rozmíchaným žloutkem. Necháme je ještě asi 15 minut kynout a pak upečeme v mírně rozehřáté troubě.

Bulb Tip k receptu

Místo jahod můžeme použít jiné sušené nebo kandované ovoce nebo použít jen rozinky.


Přidat na Pinterest
Angel 666

05. 04. 2012, Recept navštíven: 2467x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

24. 04. 2016, 11:56

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzeraju krasne, určite vyskúšam

19. 06. 2017, 09:31

Přidat komentář

Facebook komentáře