Kynutí ptáčci ze smetanového těsta
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
3048
kalorií
2.0g
cukrů
103.0g
tuků
53.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované jahody překrájíme na menší kousky.
Zapneme program na těsto.
Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude hlavička). Z válečku uděláme uzel. Ocásek trochu splácneme a jednou nebo dvakrát kousek nařízneme.
Ptáčky dáme na plech. Do hlavičky zapíchneme dva hřebíčky jako oči a kousek mandle jako zobáček. Nakonec potřeme rozmíchaným žloutkem. Necháme je ještě asi 15 minut kynout a pak upečeme v mírně rozehřáté troubě.
Tip k receptu
Místo jahod můžeme použít jiné sušené nebo kandované ovoce nebo použít jen rozinky.
Angel 66605. 04. 2012
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.