Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční mazanec do domácí pekárny

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 2h 50min
Nutriční hodnoty
6258 kalorií 0.0g cukrů 203.0g tuků 105.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, nasypeme cukr, sůl a mouku. Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, do jednoho rohu nádoby dáme citronovou kůru a do jiného muškátový oříšek. Necháme vypracovat a vykynout těsto. Po zvukovém signálu přidáme rozinky, klidně i s troškou rumu.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého vytvarujeme mazanec, položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme 15-20 minut dokynout.
Vejce rozšleháme se s lžící mléka, mazance potřeme a nahoru doprostřed každého nůžkama nastříhneme malý křížek. Posypeme je mandlovými lupíny a ve vyhřáté troubě na 180°C pomalu pečeme přibližně 40 minut.


Přidat na Pinterest
KATZVEL

24. 04. 2011, Recept navštíven: 4258x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře