Velikonoční mazanec do domácí pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
50min
Celkový čas
2h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
6258
kalorií
0.0g
cukrů
203.0g
tuků
105.0g
bílkovin
Příprava
Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, nasypeme cukr, sůl a mouku. Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, do jednoho rohu nádoby dáme citronovou kůru a do jiného muškátový oříšek. Necháme vypracovat a vykynout těsto. Po zvukovém signálu přidáme rozinky, klidně i s troškou rumu.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého vytvarujeme mazanec, položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme 15-20 minut dokynout.
Vejce rozšleháme se s lžící mléka, mazance potřeme a nahoru doprostřed každého nůžkama nastříhneme malý křížek. Posypeme je mandlovými lupíny a ve vyhřáté troubě na 180°C pomalu pečeme přibližně 40 minut.
24. 04. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.