Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Velikonoční mazanec do domácí pekárny

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 2h 50min , porce

6258 kalorií, 0.0g cukrů, 203.0g tuků, 105.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěný vlahý tuk, žloutky, nasypeme cukr, sůl a mouku. Do důlku v mouce rozdrobíme droždí, do jednoho rohu nádoby dáme citronovou kůru a do jiného muškátový oříšek. Necháme vypracovat a vykynout těsto. Po zvukovém signálu přidáme rozinky, klidně i s troškou rumu.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Z každého vytvarujeme mazanec, položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme 15-20 minut dokynout.
Vejce rozšleháme se s lžící mléka, mazance potřeme a nahoru doprostřed každého nůžkama nastříhneme malý křížek. Posypeme je mandlovými lupíny a ve vyhřáté troubě na 180°C pomalu pečeme přibližně 40 minut.

KATZVEL

24. 04. 2011, Recept navštíven: 3883x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Formu vymažeme pořádně máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a směsi krupicového a moučkového cukru si u...

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Nejdříve si připravíme kvásek. V 50 ml vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a lžící mouky. Přikr...

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Velikonoční předkrm s vajíčky a kopřivami

Brzy z jara (v období Velikonoc) nasbíráme mladé kopřivy, pečlivě omyjeme a nasekáme. Orestujeme na másle, ...

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakráj...

Velikonoční beránek s majonézou

Velikonoční beránek s majonézou

Majonézu vymícháme s cukrem, přidáme mléko a nakonec mouku s kypřícím práškem a kůrou. Vše vymícháme do hla...

Zobrazit všechny podobné recepty k Velikonoční mazanec do domácí pekárny Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře