Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 1min 1h 41min
Nutriční hodnoty
972 kalorií 14.0g cukrů 62.0g tuků 14.0g bílkovin

Příprava

Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny
a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla.
Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme dozlatova asi 30–40 minut. Nové brambory dobře omyjeme nebo očistíme kartáčkem, neloupeme je. Pak je nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do změknutí, asi 12 minut.
Fazolové lusky překrájíme na asi 8–10 cm dlouhé kousky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a obojí osmahneme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Až začne česnek zlátnout, přisypeme ještě nakrájenou jarní cibulku a společně smažíme ještě asi minutu.
Zeleninu promícháme s kuličkami červené řepy (větší řepy překrájíme na poloviny).
Podáváme s bramborami a upečeným kuřetem.


Přidat na Pinterest
Gurmet

23. 06. 2010, Recept navštíven: 2760x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne pripravene stehienka

23. 09. 2016, 19:02

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kuracie stehienka pripravené velmi chutne

27. 05. 2017, 19:47

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je chuťovo dobrý

31. 05. 2017, 13:29

Přidat komentář

Facebook komentáře