Kuřecí stehýnka podle Moniky Pekařové
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu rozehřejeme na 210°C. Maso omyjeme a osušíme. Každou paličku obalíme plátkem slaniny
a naskládáme je do pekáčku vytřeného lžící slunečnicového oleje. Posypeme kmínem, osolíme a poklademe plátky másla.
Pekáček vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme dozlatova asi 30–40 minut. Nové brambory dobře omyjeme nebo očistíme kartáčkem, neloupeme je. Pak je nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do změknutí, asi 12 minut.
Fazolové lusky překrájíme na asi 8–10 cm dlouhé kousky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky a obojí osmahneme v pánvi na rozehřátém olivovém oleji. Až začne česnek zlátnout, přisypeme ještě nakrájenou jarní cibulku a společně smažíme ještě asi minutu.
Zeleninu promícháme s kuličkami červené řepy (větší řepy překrájíme na poloviny).
Podáváme s bramborami a upečeným kuřetem.
23. 06. 2010