Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pomerančový koláč s granátovým jablkem

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 45min 2h 20min
Nutriční hodnoty
4860 kalorií 351.0g cukrů 286.0g tuků 73.0g bílkovin

Příprava

Ze tří pomerančů vymačkáme šťávu. Jeden celý pomeranč dáme do vody vařit na pár minut. Poté vodu slijeme a nalijeme novou – nyní vaříme 40 minut. Pomeranč bude měkký. Až nebude horký, oloupeme ho a zbavíme všech jader. Rozmixujeme ho na kaši.
Na dno koláčové formy (nejlépe o průměru 22 cm) rozprostřeme 2 lžíce medu. Na ty naskládáme plátky zbylých dvou pomerančů (můžeme i s kůrou).
Smícháme pomerančové pyré, změklé máslo, 200 g cukru, 50 g medu, mouku, nasekané mandle, kypřící prášek, vejce a jogurt. Vymícháme do hladké hmoty. Celé to nalijeme do koláčové formy na pomeranče.
Pečeme 55 minut na 180°C.
Necháme 10 minut vychladit a poté koláč vyklopíme tak, abychom měli pomeranče nahoře.
Smícháme pomerančovou šťávu a zbylý cukr a vaříme 5 minut. Měli bychom získat kapalinu o sirupové hustotě. Po vychlazení tímto sirupem pokapeme koláč.

Bulb Tip k receptu

Pomeranč můžeme dát vařit den předem, abychom nemuseli čekat až vychladne.


Přidat na Pinterest
sonizna

27. 11. 2015, Recept navštíven: 752x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

27. 11. 2015, 15:40

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý chutný koláč

30. 11. 2015, 10:55

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný koláč

04. 12. 2015, 21:09

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre skombinovane ovocie

01. 05. 2016, 18:00

Přidat komentář

Facebook komentáře