Andie's bulgurito
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky spolu s nakrájenou cizrnou a popř. řeřichou. Jelikož má řeřicha velmi silnou specifickou chuť, tak jedincům co ji ještě neznají, poradím předem ochutnat. Chvíli na pánvi promícháváme a nakonec přidáme na kousky nakrájený pomeranč (doporučuji, je to super) a najemno nasekanou petrželku, případně i na ozdobení. Podle chuti případně dochutíme. Bulgurito se dá dělat na spoustu způsobů. Například můžete přidat tempeh, sojové maso nebo ovoce.
Tip k receptu
Přiznám se, že s bulgurem jsem experimentovala poprvé v životě. V syrovém stavu trochu připomíná kuskus, vlastně trochu i chuťově, ale osobně mi chutná mnohem víc. Má takovou jemnou oříškovou chuť a zasytí. Navíc v kombinaci s mungo klíčky, cizrnou a řeřichou je nutričně velmi bohatý. Myslela jsem si, že na první pokus to bude katastrofa, ale zdařilo se a dobře jsem se najedla. Tak s vámi sdílím svůj recept. :)
Přidala jsem ještě řeřichu, ale vzhledem k její specifické chuti a aromatu nedoporučuji přidávat, pokud tuto surovinu nemáte rádi.
30. 06. 2015