Andie's bulgurito

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky spolu s nakrájenou cizrnou a popř. řeřichou. Jelikož má řeřicha velmi silnou specifickou chuť, tak jedincům co ji ještě neznají, poradím předem ochutnat. Chvíli na pánvi promícháváme a nakonec přidáme na kousky nakrájený pomeranč (doporučuji, je to super) a najemno nasekanou petrželku, případně i na ozdobení. Podle chuti případně dochutíme. Bulgurito se dá dělat na spoustu způsobů. Například můžete přidat tempeh, sojové maso nebo ovoce.

Tip k receptu

Přiznám se, že s bulgurem jsem experimentovala poprvé v životě. V syrovém stavu trochu připomíná kuskus, vlastně trochu i chuťově, ale osobně mi chutná mnohem víc. Má takovou jemnou oříškovou chuť a zasytí. Navíc v kombinaci s mungo klíčky, cizrnou a řeřichou je nutričně velmi bohatý. Myslela jsem si, že na první pokus to bude katastrofa, ale zdařilo se a dobře jsem se najedla. Tak s vámi sdílím svůj recept. :)
Přidala jsem ještě řeřichu, ale vzhledem k její specifické chuti a aromatu nedoporučuji přidávat, pokud tuto surovinu nemáte rádi.

přidejte na:
Andie Chambers

30. 06. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Svetlana
zaujímavé

01. 10. 2015, 19:37

majka
musím to vyskúšat

04. 11. 2015, 11:03

katka16031
vyborne a chutne

04. 04. 2016, 10:05

palino
niekedy vyskúšam

02. 03. 2017, 16:09

dušanka
dobrý recept z bulgurom

09. 05. 2019, 18:56

Přidat komentář
hanka
zaujímavá chuť

hanka 10. 08. 2016, 20:47

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.