Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Andie's bulgurito

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky spolu s nakrájenou cizrnou a popř. řeřichou. Jelikož má řeřicha velmi silnou specifickou chuť, tak jedincům co ji ještě neznají, poradím předem ochutnat. Chvíli na pánvi promícháváme a nakonec přidáme na kousky nakrájený pomeranč (doporučuji, je to super) a najemno nasekanou petrželku, případně i na ozdobení. Podle chuti případně dochutíme. Bulgurito se dá dělat na spoustu způsobů. Například můžete přidat tempeh, sojové maso nebo ovoce.

Bulb Tip k receptu

Přiznám se, že s bulgurem jsem experimentovala poprvé v životě. V syrovém stavu trochu připomíná kuskus, vlastně trochu i chuťově, ale osobně mi chutná mnohem víc. Má takovou jemnou oříškovou chuť a zasytí. Navíc v kombinaci s mungo klíčky, cizrnou a řeřichou je nutričně velmi bohatý. Myslela jsem si, že na první pokus to bude katastrofa, ale zdařilo se a dobře jsem se najedla. Tak s vámi sdílím svůj recept. :)
Přidala jsem ještě řeřichu, ale vzhledem k její specifické chuti a aromatu nedoporučuji přidávat, pokud tuto surovinu nemáte rádi.


Přidat na Pinterest
Andie Chambers

30. 06. 2015, Recept navštíven: 1182x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavé

01. 10. 2015, 19:37

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
musím to vyskúšat

04. 11. 2015, 11:03

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne a chutne

04. 04. 2016, 10:05

palino
Restaurant_star Restaurant_star
niekedy vyskúšam

02. 03. 2017, 16:09

Přidat komentář
hanka
zaujímavá chuť

hanka 10. 08. 2016, 20:47

Facebook komentáře