Dušená jablka plněná ořechy

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

3216 kalorií
35.0g cukrů
256.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Rozinky na chvíli namočíme v horké vodě, poté slijeme a zalijeme rumem. Necháme je chvíli marinovat.
Mezitím z jablek seřízneme vršky se stopkou a jablka vydlabeme tak, aby zůstala v celku.
Ořechy nakrájíme nahrubo a smícháme je s plátky mandlí, rozinkami, medem, trochou kůry z pomeranče a dvěma lžícemi pomerančové šťávy. Touto směsí naplníme jablka.
Na náplň každého jablka dáme plátek másla, přiklopíme horní částí jablka a pečeme 45 minut na 170°C.
Podáváme se zakysanou smetanou.

Tip k receptu

Podle potřeby můžeme jablka při pečení podlít vodou.

přidejte na:
sonizna

07. 10. 2015

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
netradičné

Svetlana 08. 10. 2015, 10:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept, ráda vyzkouším, zatím jsem jablka plnila jen marmeládou a také to bylo dobré
Přidané ingredience: marmeláda

planeta 26. 10. 2015, 15:48

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyskušam

majka 03. 11. 2015, 12:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobre

palino 07. 12. 2015, 11:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Nej recept ma svete mnam dobrou chut

Filip 25. 11. 2017, 12:52

Přidat komentář