Bezlepkové lívance se slaninou a javorovým sirupem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Snídaňová hitparáda a slastná chuť slaného a sladkého dohromady. Tenhle recept je jeden z těch, které jsem si "vycucala z prstu", navíc už to bylo nějaký pátek zpět, takže poměry jednotlivých surovin kdyžtak berte spíš orientačně :)
V prvé řadě si oddělíme z vejce bílek od žloutku, z bílků uděláme středně tuhý sníh. Do toho pak dáváme strouhaný kokos a kakaové hobliny (jsou to takové tvrdé kousky pravého kakaa, prodávají se ve zdravé výživě) a přidáváme bezlepkovou mouku a žloutky. Směs by měla být ve výsledku polotekutá, ne tak moc jako na palačinky, ale ani ne tak, že by v tom ustála lžička nebo něco podobného.
Na pánev dáváme kokosový olej a smažíme z obou stran do zlatova. Servírujeme s plátky pomeranče, opečenou slaninou, zalité javorovým sirupem.
Tip k receptu
Kombinace javorový sirup - pomeranč - slanina je úplně magická! Servírujte si ji i k jiným pokrmům. :)
Lucie28. 06. 2019