Pomerančový koláč s lesním ovocem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jeden pomeranč vaříme 40 minut doměkka. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme a rozmixujeme.
Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu a poslední pomeranč nakrájíme na plátky.
Dvě lžíce medu rozetřeme na spodku koláčové formy a na to poskládáme pomeranč nakrájený na plátky.
Smícháme pomerančové pyré s cukrem, máslem a zbylým medem. Pořádně promícháme a přidáme i mouku smíchanou s kypřícím práškem, jogurt a vejce. Těsto nalijeme do koláčové formy na pomeranč a pečeme 55 minut na 180°C.
Šťávu z pomeranče smícháme s moučkovým cukrem a pomačkaným lesním ovocem. Vše svaříme tak na 10 minut.
Poté, co koláč trochu vychladne ho vyklopíme tak, abychom měli pomeranče nahoře. Podáváme přelité lesním ovocem.
Tip k receptu
Jedna porce obsahuje 559 kcal, 9 g bílkovin, 61 g sacharidů, 30 g tuku a 3 g vlákniny.
sonizna17. 09. 2015