Nejlepší domácí burger

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
15min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1024 kalorií
0.0g cukrů
60.0g tuků
126.0g bílkovin


Příprava

Maso dejte do mísy, přidejte žloutek, tymián, sůl, pepř a vše dobře promíchejte. Z masové směsi pak vytvarujte 4 placky. Potřete je olivovým olejem. Batáty a brambory oloupejte, nakrájejte na hranolky, promíchejte s troškou oleje, osolte a opepřete. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte dozlatova.
Bulky překrojte a ze strany řezu je opečte na suché pánvi. Šalotku nakrájejte nadrobno. Do misky dejte majonézu, přidejte petrželku, šalotku, sůl, pepř a promíchejte. Burgry opečte na pánvi nebo grilu z obou stran dozlatova. Maso nepropékejte příliš dlouho, aby uvnitř zůstalo růžové jako klasický steak.
Na spodní díl bulek dejte listový salát, pak po lžíci majonézy, přidejte burger, plátek čedaru, kolečka cibule a papriku. Přiklopte, dejte na talíř, přidejte hranolky, kečup a podávejte.

Tip k receptu

K podávání můžete přidat i zelný salát. Nakrouhané zelí promněte rukama s trochou oleje a citronové šťávy, aby zkřehlo. Přidejte majonézu, osolte, opepřete a promíchejte.

přidejte na:

12. 09. 2023

Další recepty


Přidat recenzi