Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Batáty - sladké brambory

Batáty - sladké brambory

Přidat na Pinterest

Plody povíjnice jedlé (Ipomomea batatas), původem z tropické Ameriky. Hlízy podobné bramborům mohou mít žlutou, bílou nebo oranžovou barvu. Vynikají násladlou chutí a jemnou dužinou.

Mají vysokou nutriční hodnotu a používají se podobně jako klasické brambory.

Zdroj obrázku: http://gardeningthruit.blogspot.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků s...

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou ře...

Máslová dýně z kastrolu

Máslová dýně z kastrolu

Cibuli nakrájíme na plátky, brambory na kostičky. Dýni oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Cibuli a utře...

Sladká krémová polévka

Sladká krémová polévka

Sladké brambory a dýni omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme vývar a nakrájenou zele...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Batáty - sladké brambory Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře