Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Listový salát

Listový salát

Přidat na Pinterest
Listová zelenina, na trhu k dostání prakticky po celý rok. Rozeznáváme několik typů listových salátů. Prvním z nich je ledový salát. Vzhledově se podobá menšímu hlávkovému salátu, ale listy jsou tužší a drží pevněji u sebe. Barva se pohybuje od bílé přes světle zelenou. Jeho chuť je nasládlá, výborně se hodí nijak neupravený rovnou ke konzumaci (zálivka by mohla zbytečně chuť ledového salátu narušit). Rozeznáváme několik typů – miniko – poznáme podle vroubkovaných okrajů listu, medino, maximo a ledan – ten se vyznačuje křehkými listy. Ledový salát chutná báječně v kombinaci s kousky tuňáka, smíchaný s kuřecími kousky a rajčetem vytvoří skvěle chutnající pokrm. Další je hlávkový salát, který obsahuje velké množství draslíku, vápníku a hořčíku. Dále je zdrojem vitamínu A, K. Konzumujeme jej samotný se zálivkou, je vhodný ke všem masitým pokrmům, je báječný pro osoby držící dietu. Pozor si dejme jen na přílišnou konzumaci a to z důvodu zvýšeného obsahu dusičnanů.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Salátový prívarok

Salátový prívarok

Jemně nastrouhanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme jíšku, mléko a povaříme. Poté přidáme salát pokrájený n...

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troub...

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat z...

Vejce nahniličko s křenem

Vejce nahniličko s křenem

Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou (octová voda, sůl, cukr), rozložíme kolem dokola n...

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut po...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Listový salát Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře