Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Listový salát

Salátový prívarok

Salátový prívarok

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g jarní cibulky, 5 g cukru moučka, troška kopru, 0,5 dcl mléka, 100 g listového salátu, špetka soli, 5 g tuku, troška octa

Jemně nastrouhanou cibulku zpěníme na tuku, přidáme jíšku, mléko a povaříme. Poté přidáme salát pokrájený na nudličky, osladíme, osolíme, okyselíme a ochutíme koprem.

Pečený hlávkový salát

Pečený hlávkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g listového salátu, troška pepře, špetka soli, 15 g tuku

Dobře opraný a okapaný salát v celku osolíme, okořeníme, zakapeme tukem a necháme cca 15 minut péci v troubě na 180 stupňů či pod grilem.

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rajčata plněná sýrovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rajčat, 100 g Lučiny, 50 g rostlinného tuku light, 100 g sýra Niva, 3 lžíce smetany, sůl, citrónová šťáva, petrželka, 1 hlávkový salát

Rajčata omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Prolisujeme tak, abychom odstranili semena. Půlky rajčat zakapeme citrónovou šťávou. Rostlinný tuk, lučinu a smetanu vyšleháme na jemný krém. Osolíme, smícháme se strouhaným sýrem a prolisovanou raj...

Vejce nahniličko s křenem

Vejce nahniličko s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička cukru krupice, 1 hrnek vody, 1 lžička octu, špetka soli, 30 g křenu, 50 g másla, 4 vejce, 1 listový salát

Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou (octová voda, sůl, cukr), rozložíme kolem dokola na mísu. Vejce uvaříme nahniličko (4 minuty), zchladíme, oloupeme a studená rozkrájíme podél na polovinu. Půlky vajec rozložíme na listy salá...

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,01 l olivového oleje, 0,09 kg kachny, 0,001 kg soli, 1 g pepře, 5 g zázvoru, 2 g želatiny, 0,025 l jablkového džusu, 0,025 g kostkového cukru, 0,005 g listového salátu, 0,015 g kachních jater

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí ú...

Polární treska

Polární treska

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tresky, 1 banánový list, 120 g bílé ředkve, 25 ml sojové omáčky Kikkoman, 10 g zázvoru, 30 ml saké, 80 g chřestu, 60 g zelených fazolí

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté rybu zabalíme do banánového listu a propíchneme napichovátkem. Zázvor nakrájíme na slabé plátky a povaříme cca 5 minut v osolené vodě, poté vlo...

Salátová polévka s mlékem a kukuřicí

Salátová polévka s mlékem a kukuřicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 g listového salátu, 1 menší cibule, 5 lžic slunečnicového oleje, 1 lžička hladké mouky, 1 kostka hovězího bujónu, 500 ml vody, 100 ml plnotučného mléka, 2 lžíce sterilované kukuřice

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V kastrolu na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do sklovita, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme jí studenou vodou, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omytý salát natrhaný na menší kusy...

Giardino salát

Giardino salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika, 100 ml olivového oleje, 1 cuketa, 4 velké žampiony, 1 malý lilek, 1 francouzská bageta, 100 g másla, mořská sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, 100 ml panenského olivového oleje, šťáva z 1 citronu, lžička cukru, pepř z mlýnku, sůl dle chuti, 1 salát lollo rosso, 1 salát lollo biondo, 150 g zakysané smetany, pažitka na ozdobení

Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout. Žampiony, cuketu a lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogr...

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Salát s avokádem, fíky a zeleným kořením

Salát s avokádem, fíky a zeleným kořením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g listového salátu, 1 avokádo, 1 lžíce citronové šťávy, 8 čerstvých fíků, 4 lžíce nasekané bazalky, kopru a bylinek dle vlastní chuti, Zálivka: 1/2 lžíce dijonské hořčice, 1 dcl olivového oleje, 2 lžíce bílého vinného octa, 1 lžíce vody, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce nasekaných bylinek stejných jako v základu

Avokádo oloupeme a vytáhneme slupku, nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou, aby se nezbarvilo. Fíky nakrájíme čtvrtky, nebo když jsou menší tak stačí na polovinu. Záleží na velikosti plodů. Smícháme s bylinkami a natrhaným a opraným sal...

Pečínka na medu

Pečínka na medu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové pečeně, 100 ml olivového oleje, 1 lžíce šalvěje, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžíce grilovacího koření, 200 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml bílého vína, 600 ml zeleninového vývaru, 8 brambor, 4 lžíce včelího medu

Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou vody. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme 50 minut. Teplotu stáhneme na 160°C a pečeme...

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Bagetky s krůtími prsíčky a pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé bagetky, 200 g krůtích prsou, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 1 pomeranč, 1/2 listového salátu (ledového nebo little gem)

Maso nakrájíme na malé, hodně tenké medailonky, osolíme, opepříme je a na oleji opečeme dozlatova. Bagetky necháme krátce ohřát v troubě. Pomeranč oloupeme a zbavíme ho co nejvíce bílé slupky a nakrájíme na tenké plátky. Horké bagetky rozříznem...

Lehký tuňákový salát

Lehký tuňákový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva tuňáka v olivovém oleji, hrst míchaného listového salátu, 2 uvařené salátové brambory, trochu sýra feta, 1 malá červená cibule

Salát na talíři obložíme tuňákem, nakrájenými bramborami, na kolečka nakrájenou cibulí a rozdrobenou fetou. Pokapeme olejem z tuňáka a můžeme jíst s celozrnným pečivem nebo i bez něj.

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tvrdého sýra /45% t.v.s./, 400 g kvalitní šunky, hrst listového salátu, 200 g taveného sýra, 100 g másla, špetka soli, špetka pepře, špetka Vegety, svazek pažitky, 5 vajec uvařených natvrdo, 2 jarní cibulky

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice. Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do tém...

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Kuřecí salátek s olivami a ovčím sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích prsou, troška olivového oleje, 2 hrsti listového salátu, hrst černých oliv, troška Vegety, 2 lžičky provensálského koření, 100 g ovčího sýra nebo sýra Feta, 1/2 lžičky česnekové drti, 1 lžička petrželky, troška citronové šťávy, 1 červená cibulka, špetka pepře

Maso opláchneme, osušíme, dáme do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem, posypeme vegetou, provensálskými bylinkami a dáme péct do trouby. Dle potřeby trošičku podlijeme vodou nebo vývarem. Salátové lístky umyjeme, dáme do mísy, vychlazené maso...

Salát s grilovaným masem

Salát s grilovaným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 400 g grilovaného masa, 250 g plísňového sýra, 10 ks cherry rajčátek, 300 g zeleného a fialového listového salátu

Nakrájenou slaninu osmahneme na pánvi. Do mísy vložíme natrhané saláty, rajčátka, kousky grilovaného masa. Posypeme slaninou a rozdrobeným modrým sýrem. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Kuřecí fajitas

Kuřecí fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, špetka chilli koření, 2 lžíce olivového oleje, 1 žlutá paprika, 2 ks rajčat, 1 ks listového salátu, 4 ks moučných tortil (tortilla), 1 balení zakysané smetany, špetka soli, špetka pepře

Omyté a osušené kuře lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Plátky potřeme z každé strany olejem a grilujeme po každé straně asi 5 minut. Pak kuře rozkrájíme na proužky. Omytou papriku rozkrojíme na půlky a zbavíme semínek. Grilujeme je spolu s kuře...

Kuřecí špízy s mangem

Kuřecí špízy s mangem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks kuřecích prsních řízků, 5 lžec Sherry, 3 ks manga, olej, 4-5 lžic kokosové moučky, pepř, sůl, listový salát

Kuřecí maso nakrájíme na kostky a smícháme se sherry ,špetkou soli a špetkou pepře,oloupaná manga nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.Na dlouhé špejle nebo jehly napíchneme vždy kostku masa a kostku manga,mírně potřeme olejem. Můžeme dát pé...

Kuřecí maso v zelných listech

Kuřecí maso v zelných listech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího masa, 10 zelných listů, špetka pepře, špetka soli, špetka bazalky

Zelné listy dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme doměkka. Kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, posypeme bazalkou, osolíme, opepříme. Když jsou zelné listy měkké, vyjmeme je, dáme na ně trochu kuřecího masa, smotáme, ovážeme nití, aby se neroz...

Ovocný salát se žampióny

Ovocný salát se žampióny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g nakrájených žampionů, 2 větší grapefruity (grepy), 3 jablka, 1 hlávka salátu, 2 lžíce vyloupaných ořechových jader (vlašské nebo lískové), 3 lžíce majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 1 dcl smetany

Jablka oloupeme a nakrájíme na nudličky, opraný salát potrháme na menší kousky (největší a pěkné listy necháme na vyložení mísy) a z grapefruitů rozkrojených na půlky ostrým nožem vykrájíme kostičky. Vše smícháme se žampióny, zalijeme cukrem ochuc...

Těstovinový salát s hráškem

Těstovinový salát s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g těstovin, 300 g čerstvého nebo mraženého hrášku, 200 g šunky, 1 malá hlávka salátu, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, špetka soli, 2 lžíce citrónové šťávy

Těstoviny uvaříme, scedíme a propláchneme studenou vodou. Použijeme-li hrášek mražený, den předem ho přemístíme z mražáku do ledničky aby rozmrznul. Když zapomeneme, povaříme ho 5 minut v páře. Šunku a salát nakrájíme na nudličky. V hrnku prošle...

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 1 ledový salát, 4 rajčata, 200-300 g tuňákovou konzervu bez příchuti, kopr, 2 uvařené brambory, 2 natvrdo uvařená vejce, 200 g mražených fazolek, svazek ředkviček, 1 červenou cibuli, svazek bazalky, plnotučná hořčice, rostlinný olej, bílý pepř, sůl, ocet, zeleninový vývar

Nejprve připravíme "francouzskou zálivku". Do misky dáme plnotučnou hořčici, přidáme špetku bílého pepře a soli, a pomalu vmícháme olej. Přilijeme zeleninový vývar, trochu octa a dáme zálivku na chvíli uležet. Do misky natrháme salát, nakrájíme ...

Masový salát s vejci

Masový salát s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g libového vařeného hovězího masa, 5 natvrdo uvařených vajec, 250 g malých rajčat, 1 hlávkový salát, rostlinný olej, ocet, cukr krupice, sůl, bílý pepř

Rajčata a vajíčka nakrájíme na osminky, maso na tenké nudličky a opláchnutý salát rozebereme na lístky. Větší lístky překrojíme na půlky a vše zamícháme. Z octu, soli, cukru a pepře připravíme zálivku, kterou salát nakonec přelejeme.

stránka: