Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Obtížnost Čas přípravy
3h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
22min 3h 32min
Nutriční hodnoty
18 kalorií 2.0g cukrů 0.0g tuků 2.0g bílkovin

Příprava

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí úzkého dlouhého nože „prošpikujeme“. Do vytvořené kapsy vložíme foie gras a necháme v lednici odležet cca 2-3 hodiny.
Čerstvý zázvor oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a povaříme z jablkovým juicem. Cca po 15ti minutách zázvor vycedíme do „vývaru“ vložíme plátek nabobtnalé želatiny, glukózu nalijeme do potřebné formy a necháme v lednici zatuhnout.
Jako dekoraci a doplněk pokrmu použijeme trhané zelené saláty a zázvorový sorbet.


Přidat na Pinterest
Havlíček

12. 02. 2013, Recept navštíven: 2444x

Tento recept vaří šéfkuchař v restauraci AvantGarde

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzera byt velmi dobre

12. 03. 2016, 19:19

Přidat komentář

Facebook komentáře