Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

3h 10min
Čas vaření
22min

Celkový čas

3h 32min

Porce


Nutriční hodnoty

18 kalorií
2.0g cukrů
0.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí úzkého dlouhého nože „prošpikujeme“. Do vytvořené kapsy vložíme foie gras a necháme v lednici odležet cca 2-3 hodiny.
Čerstvý zázvor oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a povaříme z jablkovým juicem. Cca po 15ti minutách zázvor vycedíme do „vývaru“ vložíme plátek nabobtnalé želatiny, glukózu nalijeme do potřebné formy a necháme v lednici zatuhnout.
Jako dekoraci a doplněk pokrmu použijeme trhané zelené saláty a zázvorový sorbet.

přidejte na:
Havlíček
Havlíček

12. 02. 2013

Tento recept vaří šéfkuchař v restauraci AvantGarde

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyzera byt velmi dobre

majka 12. 03. 2016, 19:19

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.