Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem
Obtížnost
Čas přípravy
3h 10min
Čas vaření
22min
Celkový čas
3h 32min
Porce
Nutriční hodnoty
18
kalorií
2.0g
cukrů
0.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí úzkého dlouhého nože „prošpikujeme“. Do vytvořené kapsy vložíme foie gras a necháme v lednici odležet cca 2-3 hodiny.
Čerstvý zázvor oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a povaříme z jablkovým juicem. Cca po 15ti minutách zázvor vycedíme do „vývaru“ vložíme plátek nabobtnalé želatiny, glukózu nalijeme do potřebné formy a necháme v lednici zatuhnout.
Jako dekoraci a doplněk pokrmu použijeme trhané zelené saláty a zázvorový sorbet.
12. 02. 2013
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.