Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Jablkový džus

Jablkový džus

Přidat na Pinterest
Nápoj, vyrábí se lisováním zralých jablek, což je ovoce, plod jabloně. Nejběžněji využívané ovoce. Obsahuje velké množství vitaminu C a látky, které napomáhají lidskému organismu snižovat riziko rakoviny. Barva (od žluté, zelené až po tmavě červenou) a tvrdost slupky se odlišuje podle typu odrůdy. Rozlišujeme letní, pozimní a zimní druhy. Nejkvalitnější džus je pak ten který obsahuje co nejméně konzervačních látek a velký podíl 100% šťávy, nejlépe chutná vychlazený. Pozor si však dávejme na častou konzumaci džusů – měli bychom náš pitný režim prokládat i čaji, minerální vodou apod., protože trvalé pití džusů by mohlo nepříznivě ovlivnit naši hmotnost.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třti...

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté d...

Kiwikiwi

Kiwikiwi

Kiwi oloupeme. Avokádo rozkrojíme a vyndáme pecku. Vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přilijeme 100% jablkový...

Krůtí kousky s džusem

Krůtí kousky s džusem

Na marinádu smícháme olej (25 ml), pepř, džus a rozdrobený bujón. Maso nakrájíme na menší kousky a vmícháme...

Krůtí plátečky s mrkví

Krůtí plátečky s mrkví

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme nudličky. Maso nakrájíme na malé plátky, jemně naklepeme, ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Jablkový džus Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře