Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Barevná sýrová roláda

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 40min
Nutriční hodnoty
1128 kalorií 1.0g cukrů 111.0g tuků 31.0g bílkovin

Příprava

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice.
Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do téměř vroucí vody. Necháme změknout. Změklý sýr dáme na vál, vyválíme na tloušťku 3 mm do tvaru obdélniku. Necháme vychladnout.
Na vychlazený plát sýra rozložíme šunku, na ni natřeme pomazánku, celý povrch poklademe lístky salátu a opatrně zavineme. Zabalíme do folie a uložíme do lednice. Nakrájíme na plátky a podáváme na salátových listech s toastem.


Přidat na Pinterest
uschi3

24. 06. 2010, Recept navštíven: 21067x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

15. 09. 2016, 17:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podobne , velmi dobre

22. 09. 2016, 18:18

Přidat komentář
veerac
Také tento recept dělám, jen místo listového salátu dám na proužky nakrájenou papriku. Hlavně, ale dělám z poloviční dávky. Za prvé to stačí a za druhé než rozválíte jeden díl sýra, tak vám ten druhý dost vystydne, takže se dá pak špatně rozválet.

veerac 04. 07. 2010, 10:40

uschi3
Pre väčšiu oslavu je to akurát, vôbec som nemala problém syr vyvaľkať, stačí ten druhý vložiť o niečo neskôr a keď ten prvý vyvaľkám, ten druhý je akurát zmäknutý. Stačí len trošku porozmýšľať a je po probléme.

uschi3 05. 07. 2010, 10:58

veerac
Stačí to jen poznamenat, že je to množství pro více lidí. Začínající kuchařka to nepozná a ani ještě nedokáže přemýšlet o tom, že by druhý sýr měla vložit později. Kdo začíná, tak většinou to dělá přesně podle receptu, jak je napsaný.

veerac 05. 07. 2010, 17:22

uschi3
Z toho množstva syra je predsa jasné, že to bude pre viac ľudí. Je to minimálne pre 8 ľudí, čo je aj pri recepte uvedené. Len si to treba prečítať, však? A okrem toho, keď je niekto začiatočník vo varení, to neznamená, že nevie pohnúť rozumom.

uschi3 05. 07. 2010, 22:05

veerac
Já tedy nevím, ale 8 porcí ještě nic neznamená. Každý má představu o porci jinou. Rozum může mít, ale přesto člověk dělá spoustu věcí automaticky a nepřemýšlí u toho. Tím jsem rozhodně nechtěla říct, že je začátečník hloupý.

veerac 06. 07. 2010, 15:42

Hanca333
jo tohle děláme akorát bez salátu, bohatě nám vždycky stačí 1 roláda a to ji děláme na silvestra jen jako pochutinu bez toustovýho chleba. Ale jinak skvělý recept :-))

Hanca333 01. 11. 2010, 12:18

veerac
S rohlíkem je také dobrá. Dělám ji většinou, když přijde návštěva, místo chlebíčků.

veerac 01. 11. 2010, 17:16

Jozef
Súhlasím s uschi3. Pri varení treba aj premýšľať...Jozef.Výborný recept.

Jozef 06. 11. 2010, 11:00

Facebook komentáře