Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Barevná sýrová roláda

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 0min
Celkový čas: 40min , porce

1128 kalorií, 1.0g cukrů, 111.0g tuků, 31.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, pažitku, sůl, vegetu a pepř. Všechno promícháme a odložíme do lednice.
Sýr rozdělíme na 2 části, každou zabalíme do 2 sáčků a vložíme do téměř vroucí vody. Necháme změknout. Změklý sýr dáme na vál, vyválíme na tloušťku 3 mm do tvaru obdélniku. Necháme vychladnout.
Na vychlazený plát sýra rozložíme šunku, na ni natřeme pomazánku, celý povrch poklademe lístky salátu a opatrně zavineme. Zabalíme do folie a uložíme do lednice. Nakrájíme na plátky a podáváme na salátových listech s toastem.

uschi3

24. 06. 2010, Recept navštíven: 19095x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Barevná sýrová pomazánka s mrkví

Barevná sýrová pomazánka s mrkví

Syrovou mrkev nastrouháme najemno. Utřeme se sýrem a rozmačkaným česnekem, majolkou, solí a petrželkou. Poz...

Barevná sýrová roláda

Barevná sýrová roláda

Máslo, tavený sýr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané bílky, drobně nasekanou jarní cibulku, p...

Zobrazit všechny podobné recepty k Barevná sýrová roláda Link-arrow

Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

15. 09. 2016, 17:35

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podobne , velmi dobre

22. 09. 2016, 18:18

Přidat komentář
veerac
Také tento recept dělám, jen místo listového salátu dám na proužky nakrájenou papriku. Hlavně, ale dělám z poloviční dávky. Za prvé to stačí a za druhé než rozválíte jeden díl sýra, tak vám ten druhý dost vystydne, takže se dá pak špatně rozválet.

veerac 04. 07. 2010, 10:40

uschi3
Pre väčšiu oslavu je to akurát, vôbec som nemala problém syr vyvaľkať, stačí ten druhý vložiť o niečo neskôr a keď ten prvý vyvaľkám, ten druhý je akurát zmäknutý. Stačí len trošku porozmýšľať a je po probléme.

uschi3 05. 07. 2010, 10:58

veerac
Stačí to jen poznamenat, že je to množství pro více lidí. Začínající kuchařka to nepozná a ani ještě nedokáže přemýšlet o tom, že by druhý sýr měla vložit později. Kdo začíná, tak většinou to dělá přesně podle receptu, jak je napsaný.

veerac 05. 07. 2010, 17:22

uschi3
Z toho množstva syra je predsa jasné, že to bude pre viac ľudí. Je to minimálne pre 8 ľudí, čo je aj pri recepte uvedené. Len si to treba prečítať, však? A okrem toho, keď je niekto začiatočník vo varení, to neznamená, že nevie pohnúť rozumom.

uschi3 05. 07. 2010, 22:05

veerac
Já tedy nevím, ale 8 porcí ještě nic neznamená. Každý má představu o porci jinou. Rozum může mít, ale přesto člověk dělá spoustu věcí automaticky a nepřemýšlí u toho. Tím jsem rozhodně nechtěla říct, že je začátečník hloupý.

veerac 06. 07. 2010, 15:42

Hanca333
jo tohle děláme akorát bez salátu, bohatě nám vždycky stačí 1 roláda a to ji děláme na silvestra jen jako pochutinu bez toustovýho chleba. Ale jinak skvělý recept :-))

Hanca333 01. 11. 2010, 12:18

veerac
S rohlíkem je také dobrá. Dělám ji většinou, když přijde návštěva, místo chlebíčků.

veerac 01. 11. 2010, 17:16

Jozef
Súhlasím s uschi3. Pri varení treba aj premýšľať...Jozef.Výborný recept.

Jozef 06. 11. 2010, 11:00

Facebook komentáře