Giardino salát
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rozpálíme gril. Papriky potřeme olivovým olejem, lehce osolíme a ogrilujeme, až slupka ztmavne. Potom je rychle zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit a vychladnout. Žampiony, cuketu a lilek nakrájíme na plátky a také ogrilujeme. Po ogrilování je lehce osolíme a pokapeme olivovým olejem. Dáme stranou. Zatímco se zelenina griluje, vyndáme papriky ze sáčku, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky. Bagetu rozpůlíme. Obě půlky namažeme máslem, posypeme mořskou solí a lehce ogrilujeme z obou stran. Hořčici smícháme s panenským olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme cukr a pepř z mlýnku a sůl. Salátové listy opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Promícháme je s hotovou zálivkou a rozprostřeme dokola na talíř. Přidáme grilovanou zeleninu a lžíci zakysané smetany, ozdobíme pažitkou. Podáváme s bagetou.
Šéfredaktor30. 10. 2012
Ingredience
- 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika
- 1 cuketa
- 4 velké žampiony
- 1 malý lilek
- 100 g másla
- 150 g zakysané smetany
- 100 ml olivového oleje
- 100 ml panenského olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- mořská sůl
- 1 lžíce dijonské hořčice
- lžička cukru, pepř z mlýnku, sůl dle chuti
- 1 salát lollo rosso
- 1 salát lollo biondo
- pažitka na ozdobení
- 1 francouzská bageta