Pečená kachna v sáčku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby. Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150°C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 - 30 minut.
Tip k receptu
Jednoduché pečení a pekáč zůstane čistý. Zda je kachna měkká, můžeme zkusit vidličkou i přes fólii.
JanaB28. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 15. 09. 2016, 17:41

katka16031 23. 10. 2016, 19:50

Pajunc 26. 10. 2016, 08:25

Svetlana 23. 12. 2016, 21:07

majka 25. 10. 2019, 10:13

dušanka 02. 12. 2019, 22:00