Pečená kachna v sáčku
Obtížnost | Čas přípravy |
---|---|
15min |
Čas vaření | Celkový čas | Porce |
---|---|---|
2h 0min | 2h 15min |
Nutriční hodnoty |
---|
0 kalorií | 0.0g cukrů | 0.0g tuků | 0.0g bílkovin |
Příprava
Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby. Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150°C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 - 30 minut.
Tip k receptu
Jednoduché pečení a pekáč zůstane čistý. Zda je kachna měkká, můžeme zkusit vidličkou i přes fólii.