Pečená kachna v sáčku
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
0
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
0.0g
bílkovin
Příprava
Kachnu očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, podle chuti osolíme a okmínujeme. Takto připravenou kachnu vsuneme do sáčku na pečení, který uzavřeme sponkou. Sáček s kachnou dáme do pekáčku nebo na pečící plech a asi 2x propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára. Sáček se při pečení mírně nafoukne, takže dáme pekáč kousek dál od stěny trouby.
Kachnu v sáčku pečeme asi 90 minut bez starosti při 150°C, potom sáček rozstřihneme a dopečeme do požadované barvy při vyšší teplotě 15 - 30 minut.
Tip k receptu
Jednoduché pečení a pekáč zůstane čistý. Zda je kachna měkká, můžeme zkusit vidličkou i přes fólii.
JanaB28. 07. 2011
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.