Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Vinný ocet

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Měsíčky ze sladkých brambor

Měsíčky ze sladkých brambor

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks batátů - sladké brambory, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g anglické slaniny, 200 g ledového salátu, 4 lžíce rozmarýnu, 4 ks ředkviček, 50 ml olivového oleje, 25 ml vinného octu, 25 g včelího medu

Batáty oloupeme a nakrájíme na měsíčky. 5 minut je povaříme. Poté je osolíme, opepříme, obalíme do plátků slaniny a posypeme rozmarýnem. Pečeme 20 minut na 180 °C. Ledový salát omyjeme, natrháme a smícháme s ředkvičkami nakrájenými na nudličky. ...

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Čočka s uzeným a sázeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g uzené krkovice, 1 hrnek čočky, 2 ks cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 7 ml vinného octu, 7 g soli, 7 g pepře, 4 ks vejce, 4 lžíce petrželové natě

Čočku namočíme den předem. Maso a čočku uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na másle. Přidáme mouku a krátce opražíme. Poté zalijeme 100 ml vody a povaříme. Přidáme uvařenou čočku. Dochutíme solí, pepřem a octem. Vejce uv...

Naložená křupavá zelenina

Naložená křupavá zelenina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 150 g mrkve, 1 ks brokolice, 2 ks bobkového listu, 4 lžíce petrželové natě, 10 ks barevného pepře, 2 lžičky soli, 2 lžíce cukru krupice, 100 ml vinného octu

Zeleninu nakrájíme na námi zvolenou velikost a připravíme ji v páře – musí však zůstat křupavá. Olej svaříme s cukrem a 100 ml vody. Do uzavíratelné sklenice vrstvíme zeleninu, bobkové listy, pepř a petrželku. Nakonec zalijeme připraveným lákem...

Španělské gazpacho

Španělské gazpacho

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 2 ks papriky (kapie), 1/2 ks okurky, 1-2 stroužky česneku, 1/2 ks šalotky, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce petrželové natě, 1 lžíce estragonu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kousky a stroužek česneku. Papriky zbavíme semen, nakrájíme a spolu s olivovým olejem a vinným octem je přidáme do mixéru. Rozmixujeme dohladka, p...

Hovězí pupek s hranolky

Hovězí pupek s hranolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího pupku, 1 l červeného vína, 50 g másla, 10 dcl olivového oleje, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce aceta balsamica, 1 lžíce vinného octu, 3 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 ks bobkového listu, 4 ks žampionů, 5 ks brambor, 2 ks rajčat, 1 hlávka ledového salátu, 1 balení dresinku SPAK, 1 lžička soli

Smícháme olivový olej, nasekaný rozmarýn, utřený česnek a bobkový list, balsamico a víno. Do tohoto naložíme maso a žampiony, ideálně přes noc. Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vaříme je 10 minut v osolené vodě s octem, poté prudce zch...

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 100 g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 0,1 l jahodového sirupu, 300 g lesního ovoce, 4 lžíce vinného octu

Mléko smícháme s jogurtem a zahřejeme na 85 °C. Až se začne srážet odstavíme a udržujeme v teple (ve vodní lázni, v mírně vyhřáté troubě, zabalené do deky). Po 45 minutách přecedíme přes jemné síto a získáme tak čerstvý sýr. Smetanu ušleháme v...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks brambor, 1 ks cibule, 4 ks červené cibule, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 800 g vepřových žeber, 70 g anglické slaniny, 7 g soli, 7 g pepře, 50 g másla, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 1 lžička dijonské hořčice, 3 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce vinného octu, 2-3 lžíce worcesterské omáčky, 2-3 stroužky česneku

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osolené a opepřené do alobalu a dáme na gril. Nyní si připravíme BBQ omáčku: Najemno nasekanou bílou cibuli osmažíme na troše olivového oleje, ...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Sardské hovězí dršťky

Sardské hovězí dršťky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

700 g drštěk, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks cibule, 3 ks česneku, 1/2 ks celeru, 1/2 ks chilli papričky, 1 hrst petrželové natě, 1/2 hrsti máty peprné, 80 ml bílého vína, 50 ml vinného octu, 4 lžíce parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 ks tortilly, 100 ml rajčatového pyré

Nejprve si uvaříme dršťky: důkladně je umyjeme vodou a vaříme 30 minut. Poté slijeme a vaříme dalších 30 minut. Slijeme a vaříme hodinu doměkka. Poté je necháme vychladnout a překrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli, česnek a papriku nakráj...

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Vepřové kotlety s omáčkou romesco

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřové kotlety, 2 ks mrkve, 2 ks papriky, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce vinného octu, 4 lžíce řeckého jogurtu, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 hrsti pistácií, 1/2 hrsti lískových ořechů, 1/2 lžičky zázvoru, 1 stroužek česneku, 50 g parmazánu, 2 lžíce petrželové natě

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a osmažíme na olivovém oleji z obou stran dozlatova. Dáme je do pekáčku. Do jiného pekáčku nebo na plech dáme papriky a pečeme na 200 °C asi 10 minut. Poté papriky vyjmeme a zabalíme do sáčku – necháme je zapaři...

Rajčatová polévka s gremolatou

Rajčatová polévka s gremolatou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 4 stroužky česneku, 1 ks citrónu, 1 hrst petrželové natě, 7 lžíc olivového oleje, 2 lžíce cukru moučky, 2 lžíce vinného octu, 2 kg rajčat, 1 lžička soli, 1 lžička pepře

Rajčata si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme. Obojí smažíme na olivovém oleji po dobu osmi minut. Přidáme rajčata a cukr s octem. Zalijeme 750 ml vody, osolíme a opepříme. Vaříme 35 minut. Poté rozmixujeme...

Salát z tresky a krevet

Salát z tresky a krevet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tresky, 175 g krevet, 175 g bramborové kaše, 50 g strouhanky, 200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g cherry rajčátek, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks citrónu, 5 ks vejce, 1 svazek pažitky, 2 lžičky olivového oleje, 1 lžíce vinného octu

Filetu tresky a krevety dusíme na troše vody asi 4 minuty. Po vytažení by mělo být vše již hotové – nebudeme to dále tepelně zpracovávat. Uvařené krevety smícháme s bramborovou kaší a většinou pažitky, citrónovou kůrou a osolíme, opepříme. Nechá...

Bylinkové kuřecí špízy

Bylinkové kuřecí špízy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g kuřecích prs, 3 lžíce petrželové natě, 10 lžíc olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce vinného octu, 1 ks červené cibule, 1 ks papriky (kapie), 1 ks citrónu, 8 ks rajčat, 2 ks chilli papričky, 2 stroužky česneku

Brambůrky používáme nové a co nejmenší, aby měly průměr tak 3 cm. Pokud máme jen velké brambory, na tuto velikost je nakrájíme. Povaříme je 12 minut do poloměkka. Petrželku nasekáme najemno, smícháme se 6 lžícemi olivového oleje, citrónovou šťáv...

Domácí rýžové rolky

Domácí rýžové rolky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g rýžových nudlí, 400 g čínské zeleninové směsi, 140 g krevet, 100 g kečupu, 2 stroužky česneku, 2 lžičky zázvoru, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička koření na čínu, 8-10 ks Filo těsta, 1 ks vejce, 1 špetka třtinového cukru, 3 lžíce sezamu, 1 lžíce vinného octu

Podle chuti smícháme různé ingredience – do jedné rolky může být dáno kuřecí maso a zelenina, do další zelenina a nudle, dále krevety a nudle, nebo všechno dohromady…Právě tyto variace můžeme připravovat pro děti. Do každé rolky přidáme ještě tr...

Teplý houbový salát s čočkou

Teplý houbový salát s čočkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octu, 250 g žampionu, 400 g čočky, 100 g kozího sýru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 ks červené cibule, 1/2 ks papriky (kapie), 1 ks římského salátu

Žampiony nakrájíme na plátky. Čočku použijeme konzervovanou, nebo si ji namočíme den předem a uvaříme ji. Na dvou lžících oleje osmahneme žampiony. Když začnou měknout odstavíme je z ohně, přidáme zbylý olej a vmícháme i ocet a hořčici. Dobře ...

Superzdravý coleslaw

Superzdravý coleslaw

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky bílého zelí, 1 ks jablka, 2 ks mrkve, 1/2 ks červené cibule, 1/2 ks citrónu, 100 g řeckého jogurtu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžičky vinného octu, 2 lžičky dijonské hořčice

Zelí nakrouháme na proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Mrkev nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké proužky. Smícháme zelí, jablka, mrkev a cibuli. Připravíme si zálivku: smícháme jogurt, citrónovou šťávu, ocet a hořčici. Osolíme a op...

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Salát z řeřichy, ředkviček a okurky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 1/4 lžičky kopru, 1 lžička dijonské hořčice, 200 g řeřichy, 300 g ředkviček, 6 lžíc bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 1 lžíce vinného octu

Ředkvičky podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Kopr nasekáme, česnek utřeme. Obojí smícháme s hořčicí, jogurtem a vinným octem. Získáme tak dresink. Okurky oloupeme a zbavíme je semenatého vnitřku. Nakrájíme je na kostičky, smícháme s ř...

Salát z máty, limetky a okurky

Salát z máty, limetky a okurky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks okurky, 2 ks limety, 1 lžíce vinného octu, 1/2 lžíce třtinového cukru, 1 hrst máty peprné, 1 ks chilli papričky

Okurku nakrájíme na kousky a dáme do misky. Přidáme limetkovou šťávu, ocet a cukr. Pořádně promícháme, přikryjeme a dáme do lednice. Těsně před podáváním přidáme mátu a chilli papričky. Podáváme s vinným octem na dochucení.

Bylinkové brambory

Bylinkové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžička Dijonské hořčice, 4 lžičky vinného octu, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky

Brambory uvaříme doměkka. Nakrájíme je na plátky. Ve velké míse smícháme hořčici, vinný ocet, olivový olej, sůl, pepř a nasekané bylinky. Vmícháme brambory. Podáváme ozdobené salátovými listy.

Pomalu pečená letní směs

Pomalu pečená letní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

15 ks paprik (kapie), 2 stroužky česneku, 6 lžíc olivového oleje, 1 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce vinného octu, 3 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 3 hrsti bazalky, 7 g soli, 7 g pepře

Vše kromě bazalky opečeme na pánvi. Poté dáme zeleninu do trouby a pečeme dvě hodiny na 160 °C. Poté necháme vychladnout. Podáváme posypané bazalkou.

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Zdravé lososové koule s mrkvovým salátem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososu, 2 lžíce kari pasty, 1 lžíce zázvoru, 4 lžíce koriandru, 2 lžíce vinného octu, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička třtinového cukru, 1 citrón, 2 ks mrkve, 1 ks okurky

Lososa rozmixujeme spolu s kari pastou, strouhaným zázvorem, sójovou omáčkou a koriandrem. Ze směsi vytvarujeme 4 karbanátky. Ty opečeme na oleji (4-5 minut z každé strany). Mrkev a okurek ukrajujeme podélně škrabkou tak, aby nám vznikly dlouhé ...

Houbové stifado

Houbové stifado

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 500 g cibule, 125 ml červeného vína, 75 g oliv, 50 g sýru pecorino, 1 lžíce rajčatového protlaku, 4 lžíce vinného octu, 3 lžíce petrželové natě, 1 kg hub, 3 ks česneku, 2 bobkové listy, 5 ks nového koření, 2 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 rajčata, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky včelího medu

Naložené cibulky necháme vcelku a smažíme je na mírném plameni na oleji. Asi 20 minut trvá než jsou takové, jaké je chceme mít. Poté je odložíme stranou – olej necháme v pánvi. Houby nakrájíme na 4 cm velké kousky. Česnek prolisujeme. Obojí dáme...

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Bylinková feta s nektarinkovým salátem a mákovým dresinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g fety, 3 nektarinky, 1 okurka, 1 červená cibule, 1 citrón, 2 lžíce máty peprné, 2 lžíce kopru, 2 lžíce koriandru, 1 lžíce vinného octu, 1 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce máku

Nejdříve si připravíme dresink: smícháme citrónovou šťávu, ocet, cukr a olej a můžeme osolit, opepřit. Mícháme až se cukr rozpustí. Nakonec přidáme mák. Nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Okurku rozpůlí...

stránka: