Rajčatová polévka s gremolatou
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1056
kalorií
60.0g
cukrů
49.0g
tuků
23.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata si oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme. Obojí smažíme na olivovém oleji po dobu osmi minut. Přidáme rajčata a cukr s octem. Zalijeme 750 ml vody, osolíme a opepříme.
Vaříme 35 minut. Poté rozmixujeme dohladka.
Smícháme citrónovou kůru a šťávu, dva stroužky utřeného česneku, petrželku a vše rozmixujeme.
Polévku podáváme pokapanou gremolatou.
Tip k receptu
Gremolata je obecně jakýsi dresink, připravený z česneku, petrželky a citrónové kůry. Jedna porce obsahuje 1283,3 KJ, 4 g bílkovin, 27 g sacharidů, 21 g tuku, 6 g vlákniny.
sonizna18. 01. 2016
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.