Domácí rýžové rolky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Podle chuti smícháme různé ingredience – do jedné rolky může být dáno kuřecí maso a zelenina, do další zelenina a nudle, dále krevety a nudle, nebo všechno dohromady…Právě tyto variace můžeme připravovat pro děti.
Do každé rolky přidáme ještě trochu utřeného česneku nebo zázvoru, zastříkneme sójovou omáčkou nebo kořením na čínu – zase vybíráme podle chuti.
Lžící nabereme jednotlivé směsi a plníme jimi plátek filo těsta – zarolujeme a potřeme vejcem a posypeme sezamem.
Pečeme 25 minut na 200 °C dozlatova.
Mezitím si připravíme omáčku – smícháme kečup, vinný ocet, trochu strouhaného zázvoru a třtinový cukr.
Hotové rolky si namáčíme do kečupové omáčky. Pro menší děti můžeme rolky nakrájet na kousky.
Tip k receptu
Skvělý recept u kterého se vyřádí i děti!
sonizna08. 01. 2016