Bylinkové kuřecí špízy
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambůrky používáme nové a co nejmenší, aby měly průměr tak 3 cm. Pokud máme jen velké brambory, na tuto velikost je nakrájíme. Povaříme je 12 minut do poloměkka.
Petrželku nasekáme najemno, smícháme se 6 lžícemi olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Do této směsi naložíme brambory a kuřecí maso nakrájené na 3 cm velké nudličky. Pořádně promícháme.
Cibuli nakrájíme na 6 kusů a každý měsíček oddělíme na jednotlivé kusy. Přidáme i na kousky nakrájenou papriku a vše vmícháme ke kuřecímu masu.
Připravíme si dip: Rajčata oloupeme a zbavíme semínek. Zbytek nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanými chilli papričkami, utřeným česnekem, zbylým olejem, solí a pepřem a promícháme.
Kuřecí maso a vše naložené v marinádě střídavě napichujeme na špejle. Grilujeme 5-6 minut z každé strany.
Podáváme s rajčatovým dipem.
Tip k receptu
Brambory používáme rané a co nejmenší (velikosti cherry rajčátka). Pokud budeme používat dřevěné špejle na napíchnutí ingrediencí u grilování, namočíme je přes noc ve vodě, aby se na ohni nezapálili. U trouby je namáčet nemusíme. Jedna porce obsahuje 962 kJ, 18 g bílkovin, 16 g sacharidů, 9 g tuku, 2 g vlákniny.
sonizna11. 01. 2016