Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bylinkové kuřecí špízy

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
1536 kalorií 0.0g cukrů 75.0g tuků 121.0g bílkovin

Příprava

Brambůrky používáme nové a co nejmenší, aby měly průměr tak 3 cm. Pokud máme jen velké brambory, na tuto velikost je nakrájíme. Povaříme je 12 minut do poloměkka.
Petrželku nasekáme najemno, smícháme se 6 lžícemi olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Do této směsi naložíme brambory a kuřecí maso nakrájené na 3 cm velké nudličky. Pořádně promícháme.
Cibuli nakrájíme na 6 kusů a každý měsíček oddělíme na jednotlivé kusy. Přidáme i na kousky nakrájenou papriku a vše vmícháme ke kuřecímu masu.
Připravíme si dip: Rajčata oloupeme a zbavíme semínek. Zbytek nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanými chilli papričkami, utřeným česnekem, zbylým olejem, solí a pepřem a promícháme.
Kuřecí maso a vše naložené v marinádě střídavě napichujeme na špejle. Grilujeme 5-6 minut z každé strany.
Podáváme s rajčatovým dipem.

Bulb Tip k receptu

Brambory používáme rané a co nejmenší (velikosti cherry rajčátka). Pokud budeme používat dřevěné špejle na napíchnutí ingrediencí u grilování, namočíme je přes noc ve vodě, aby se na ohni nezapálili. U trouby je namáčet nemusíme. Jedna porce obsahuje 962 kJ, 18 g bílkovin, 16 g sacharidů, 9 g tuku, 2 g vlákniny.


Přidat na Pinterest
sonizna

11. 01. 2016, Recept navštíven: 959x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné jedlo

11. 01. 2016, 10:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné špízy

11. 01. 2016, 11:12

planeta
Restaurant_star
dělávám podobně, a za každé maso dám ještě lístek šalvěje
Přidané ingredience: šalvěj

13. 01. 2016, 08:59

Přidat komentář

Facebook komentáře