Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bylinkové kuřecí špízy

Bylinkové kuřecí špízy

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
1536 kalorií 0.0g cukrů 75.0g tuků 121.0g bílkovin

Příprava

Brambůrky používáme nové a co nejmenší, aby měly průměr tak 3 cm. Pokud máme jen velké brambory, na tuto velikost je nakrájíme. Povaříme je 12 minut do poloměkka.
Petrželku nasekáme najemno, smícháme se 6 lžícemi olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Do této směsi naložíme brambory a kuřecí maso nakrájené na 3 cm velké nudličky. Pořádně promícháme.
Cibuli nakrájíme na 6 kusů a každý měsíček oddělíme na jednotlivé kusy. Přidáme i na kousky nakrájenou papriku a vše vmícháme ke kuřecímu masu.
Připravíme si dip: Rajčata oloupeme a zbavíme semínek. Zbytek nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanými chilli papričkami, utřeným česnekem, zbylým olejem, solí a pepřem a promícháme.
Kuřecí maso a vše naložené v marinádě střídavě napichujeme na špejle. Grilujeme 5-6 minut z každé strany.
Podáváme s rajčatovým dipem.

Bulb Tip k receptu

Brambory používáme rané a co nejmenší (velikosti cherry rajčátka). Pokud budeme používat dřevěné špejle na napíchnutí ingrediencí u grilování, namočíme je přes noc ve vodě, aby se na ohni nezapálili. U trouby je namáčet nemusíme. Jedna porce obsahuje 962 kJ, 18 g bílkovin, 16 g sacharidů, 9 g tuku, 2 g vlákniny.


sonizna

11. 01. 2016, Recept navštíven: 719x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné jedlo

11. 01. 2016, 10:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné špízy

11. 01. 2016, 11:12

planeta
Restaurant_star
dělávám podobně, a za každé maso dám ještě lístek šalvěje
Přidané ingredience: šalvěj

13. 01. 2016, 08:59

Přidat komentář

Facebook komentáře