Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bylinkové kuřecí špízy

Bylinkové kuřecí špízy
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 55min , porce

1536 kalorií, 0.0g cukrů, 75.0g tuků, 121.0g bílkovin

Příprava

Brambůrky používáme nové a co nejmenší, aby měly průměr tak 3 cm. Pokud máme jen velké brambory, na tuto velikost je nakrájíme. Povaříme je 12 minut do poloměkka.
Petrželku nasekáme najemno, smícháme se 6 lžícemi olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Do této směsi naložíme brambory a kuřecí maso nakrájené na 3 cm velké nudličky. Pořádně promícháme.
Cibuli nakrájíme na 6 kusů a každý měsíček oddělíme na jednotlivé kusy. Přidáme i na kousky nakrájenou papriku a vše vmícháme ke kuřecímu masu.
Připravíme si dip: Rajčata oloupeme a zbavíme semínek. Zbytek nakrájíme na kostičky a smícháme s nasekanými chilli papričkami, utřeným česnekem, zbylým olejem, solí a pepřem a promícháme.
Kuřecí maso a vše naložené v marinádě střídavě napichujeme na špejle. Grilujeme 5-6 minut z každé strany.
Podáváme s rajčatovým dipem.

Bulb Tip k receptu

Brambory používáme rané a co nejmenší (velikosti cherry rajčátka). Pokud budeme používat dřevěné špejle na napíchnutí ingrediencí u grilování, namočíme je přes noc ve vodě, aby se na ohni nezapálili. U trouby je namáčet nemusíme. Jedna porce obsahuje 962 kJ, 18 g bílkovin, 16 g sacharidů, 9 g tuku, 2 g vlákniny.

sonizna

11. 01. 2016, Recept navštíven: 546x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé v bylinkové krustě

Rybí filé namažeme z obou stran česnekem se solí nebo česnekovou pastou, posypeme provensálským kořením. Ob...

Sledě v bylinkové krustě

Sledě v bylinkové krustě

Petrželku, oloupanou šalotku, měsíčky z citrónu a strouhanku rozmixujeme tyčovým mixérem. Sledě nakrájíme...

Bylinkové kuřecí špízy

Bylinkové kuřecí špízy

Brambůrky používáme nové a co nejmenší, aby měly průměr tak 3 cm. Pokud máme jen velké brambory, na tuto ve...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bylinkové kuřecí špízy Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné jedlo

11. 01. 2016, 10:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné špízy

11. 01. 2016, 11:12

planeta
Restaurant_star
dělávám podobně, a za každé maso dám ještě lístek šalvěje
Přidané ingredience: šalvěj

13. 01. 2016, 08:59

Přidat komentář

Facebook komentáře