Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Pórek

Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jarní cibulky, 1 ks pórku, 2 hrsti hrášku, 2 ks brambor, 1 balení sladké smetany, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 troška muškátového ořechu, 1 lžíce másla, 1 l zeleninového vývaru

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a přihodíme také dvě hrsti mraženého nebo čerstvého hrášku. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po 20 minutách v...

Zapečený květák

Zapečený květák

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 ks vejce, 1 ks cibule, 1 ks pórku, 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Květák rozebereme na růžičky a připravíme ho do poloměkka na páře. Pórek a cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na oleji. Dáme je na spodek pekáče. Na to dáme květák. Osolíme. Vejce vyšleháme s 80 ml vody z pařáku, na kterém jsme připrav...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kousek pórku, 1 ks bobkového listu, 2 ks tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 kousky petrželové natě, 600 g srnčího masa, 100 g mrkve, 125 g uzeného špeku, 50 ml olivového oleje, 100 g šalotky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 400 ml červeného vína, 4 stroužky česneku, 1 l hovězího vývaru, 1 lžíce cukru krupice, 20 g másla, 150 g žampionů

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si tak bouquet garni. Maso nakrájíme na kostky o hraně 4 cm. Mrkev a slaninu nakrájíme na malé kostičky, šalotku nahrubo. Do velkého hrn...

Zelená polévka s brokolicí

Zelená polévka s brokolicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 1 ks bulvového celeru, 1 ks pórku, 1 ks brokolice, 200 g žampionů, 1 l drůbežího vývaru, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce libečku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička kmínu

Z másla a mouky připrávíme jíšku, kterou zalijeme vývarem. Zeleninu nakrájíme na kousky a přidáme ji do vývaru. Vaříme 15 minut doměkka. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Podáváme posypané čerstvým tymiánem a libečkem s krajícem ch...

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Jehněčí špíz s pórkem a zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jehněčí kotlety, 100 g pórku, 100 g chřestu, 50 g fazolků (zelené fazolové lusky), 1 lžička olivového oleje, 1 lžička javorového sirupu, 7 g soli, 7 g pepře

Jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Pórek nakrájíme na kolečka a napíchneme je spolu s masem na jehlu. Pórek napíchneme tak, abychom propíchli všechny vrstvy pórku. Opečeme to dozlatova na olivovém oleji. Hotové přelijeme javor...

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Tortellini polévka s masovými kuličkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vepřového mletého masa, 200 g hovězího mletého masa, 4 ks jarní cibulky, 4 stroužky česneku, 2 lžíce oregana, 1-2 ks vejce, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 list řapíkatého celeru, 1 ks pórku, 2 ks mrkve, 1,5 l zeleninového vývaru, 300 g tortellin, 200 g špenátu

Smícháme obě mletá masa, sůl, pepř, vejce, oregano, utřený česnek a nasekanou cibulku. Pořádně promícháme a vytvoříme kuličky o průměru 1,5 - 2 cm. Celer, pórek a mrkev nakrájíme na tenká kolečka a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a čekáme až ...

Hráškovo-parmazánové suflé

Hráškovo-parmazánové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g parmazánu, 200 g hrášku, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 300 ml plnotučného mléka, 1 lžička olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks pórku, 4 ks slepičího vejce

Formičky na suflé nebo na muffiny vymažeme. Pórek nakrájíme na kolečka a 5 minut ho dusíme na olivovém oleji. Přidáme hrášek a mléko a povaříme. Odstavíme a rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku a vmícháme do ní hráškovou směs. Povařím...

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Zeleninový nákyp s řepným salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks cibule, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 1/4 ks celeru, 1 ks pórku, 2 ks řepy, 4 ks vejce, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce křenu, 1 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžíce pažitky, 1/2 ks hlávkové kapusty, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička kmínu, 1/2 hrnku strouhanky, 1-2 špetky muškátového ořechu

Kapustu a červenou řepu nakrájíme na proužky a povaříme 10 minut. Mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, pórek na kolečka, křen nastrouháme najemno. Do hrníčku se strouhankou přilijeme trochu vývaru z kapusty, aby zvlhla. Cibuli nakrájí...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Vepřová pečeně s pórkovou krustou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1400 g vepřové pečeně, 55 g parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce másla, 1 lžíce rozmarýnu, 2 lžíce bylinkové hořčice, 1 ks pórku, 2 stroužky česneku

Vepřovou pečeni osolíme, opepříme a potřeme olejem. Osmažíme ji ze všech stran. Pórek nakrájíme na kolečka a osmažíme na másle doměkka. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř. Odstavíme a vmícháme strouhaný parmazán a nasekaný rozmarýn. Vepřovou pe...

Velikonoční vývar s noky

Velikonoční vývar s noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 4 ks brambor, 1 ks pórku, 1 vejce, 60 g másla, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g hrášku, 50 ml plnotučného mléka, 80 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 svazek pažitky, 1 hrst petrželové natě

Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na másle. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Mezitím si připravíme noky – smícháme vejce, mléko, mouku, nasek...

Jednoduchý rybí vývar

Jednoduchý rybí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička fenyklu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks mrkve, 1 ks řapíkatého celeru, 2 stroužky česneku, 2 ks pórku, 400 g sterilovaných rajčat, 500 ml rybího vývaru, 200 g tresky, 85 g krevet

Mrkev a dva řapíky celeru nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Fenyklová semínka, mrkev, celer a utřený česnek smažíme 5 minut na oleji. Poté přidáme pórek, rajčata, vývar, sůl a pepř. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme...

Zdravá pastiňáková polévka

Zdravá pastiňáková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce másla, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 l zeleninového vývaru, 1 lžíce octu, 2 pastiňáky, 2 pórky, 2 ks hřebíčku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 brambory, 4 vejce, 7 g soli, 7 g pepře, 1 svazek tymián (Mateřídouška obecná)

Cibuli a pastiňák nakrájíme na malé kostičky. Pórek nakrájíme na kolečka. Brambory nakrájíme na kostky. V hrnci necháme rozpustit máslo s olejem. Osmažíme na něm cibuli, pastiňák a brambory. Poté přidáme pórek a pár minut podusíme. Přidám...

Vajíčková omeleta se zeleninou

Vajíčková omeleta se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 červené papriky, 1 stonek řapíkatého celeru, kousek pórku, 50 g šunky, 1 lžička másla, 2 vejce, sůl, pepř, špetka chilli koření, sterilovaná okurka, rajče, 2 lžíce sladké smetany

Na másle osmahneme na drobno nakrájenou červenou papriku, řapíkatý celer, pórek a šunku. Stačí krátce, zelenina musí zůstat křupavá. Zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými se 2 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli. Necháme sr...

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Krémová pórková polévka s medvědím pestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 5 ks brambor, 1 cibule, 1 lžíce pesta, 1 balení sladké smetany, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, troška pepře, 1/2 lžičky cukru krystalu, 2 kuličky nového koření, 2 ks bobkového listu, 2 lžíce másla, 1 l vody

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, zasypeme cukrem a necháme chvíli restovat. Poté přihodíme kuličky nového koření a bobkový list. Zalijeme vodou, přidáme nadrobno nakrájené brambory a necháme asi 20 minut povařit. Pot...

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Těstovinový salát se žampiony a sýrem Cottage

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, 1 mrkev, 3 ks žampiónů, 50 g pórku, 7 g soli, 7 g pepře, 7 ml olivového oleje, 150 g sýru Cottage

Těstoviny uvaříme podle návodu – na poslední 3 minuty k nim přidáme žampiony a pórek nakrájené na plátky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Těstoviny slijeme, zakápneme olivovým olejem a ještě teplé smícháme se sýrem Cottage. Osolíme, opepří...

Naše oblíbená pórková polévka

Naše oblíbená pórková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 1 malá mrkev, 1 střední brambor, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, 1 lžička kmínu, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička hladké mouky, 1 vejce, hrst petrželové natě

Menší mrkev nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka, brambory na kostičky. V hrnci rozpustíme trochu másla a na něm osmahneme mrkev a pórek. Zalijeme vodou (asi 1,5 - 2 litry), osolíme, okmínujeme, přidáme kostku zeleninov...

Andie's bulgurito

Andie's bulgurito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hrnku bulguru, hrst mungo výhonků, , , , , 1 kousek pomeranče, dle potřeby špetka sůl, dle potřeby kousek petrželová nať,

Bulgur uvaříme v poměru 1:1, tzn. půl hrnku bulguru a 1 hrnek vody. Vodu osolíme dle chuti a přidáme trochu olivového oleje. Až se bulgur uvaří, rozehřejeme si na pánvi trochu oleje, přidáme bulgur, nakrájenou zeleninu, trochu pepře a mungo klíčky...

Bramborové lasagne

Bramborové lasagne

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 vařených brambor, 150 g mletého masa, 2 rajčata, 3 žampiony, 1 pórek, 1 lžíce másla, 5 lžic hladké mouky, 100 ml mléka, plátkový sýr, pepř, sůl, sádlo

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme a dobře povaříme. Zapékací misku vymažeme sádlem a postupně skládáme tenké vrstvy plátků brambor, mletého masa, rajčat, žampionů a pórku. Poslední vrstvu tvoří brambory. ...

Pórkový salát s jablky

Pórkový salát s jablky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks pórku, 200 g jablek, 50 ml majonézy, 50 ml bílého jogurtu, špetka soli, špetka pepře, troška citronové šťávy

Syrový pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, které ještě překrojíme napůl. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a pak smícháme s jablky v poměru 1:1. Zalijeme majonézou smíchanou s bílým jogurtem. Osolíme, mírně opepříme a podle chuti...

Pórkový mozeček

Pórkový mozeček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks pórku, 60 g másla, 4 slepičí vejce, špetka soli, troška pepře, 1 lžíce petrželové natě, 2-3 lžíce strouhaného sýra

Očištěné pórky uvaříme ve slané vodě, poté je vyjmeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na másle. Přidáme vejce, vše osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí vajec. Na závěr posypeme zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g pórku, 25 g mrkve, 120 g jemného tvarohu, troška mleté papriky, špetka soli, 1-2 lžíce bílého jogurtu

Mrkev i pórek očistíme a nakrájíme na drobno. Poté obě suroviny smícháme s tvarohem a jogurtem, podle chuti osolíme a přidáme trochu sladké mleté papriky.

Karbanátky z brambor a pórku

Karbanátky z brambor a pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších brambor, 4 ks pórku, 3 slepičí vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové natě, špetka pepře, špetka soli

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Na tenké proužky nakrájíme pórek i se zelenou částí a chvíli povaříme v osolené vodě. Necháme důkladně okapat a přidáme k bramborám, rovněž i vejce, pokrájenou pet...

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pórky, 2 plátky sýra, 400 g uzeného masa, 40 g másla, 1 lžička Vegety kari, 1 šálek vývaru z kostí

Dobře očištěné a omyté středně velké pórky vložíme do vymazané ohnivzdorné misky, osolíme, posypeme kořením, zalijeme šálkem vývaru z masa a 20 minut dusíme. Potom na pórek položíme plátky sýru, přikryjeme pokličkou a dusíme na velmi mírném ohni ...

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Vepřová kotleta na pórku a ananasu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, kousek pórku, špetka soli, špetka pepře, 1/2 konzervy ananasu

Plátky kotlety naklepeme, hodíme na pánev bez tuku, a opečeme z obou stran. Poté k ní nasypeme pórek, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Následně maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme omáčku tyčovým mixérem. Na závěr zahustíme mou...

stránka: