Velikonoční vývar s noky

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
15min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

834 kalorií
0.0g cukrů
57.0g tuků
16.0g bílkovin


Příprava

Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na másle.
Přidáme oloupané a nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
Mezitím si připravíme noky – smícháme vejce, mléko, mouku, nasekanou petrželku a pažitku a sůl. Lžící odkrajujeme z těsta a necháme vařit v polévce po dobu 8 minut.
Těsně před koncem vaření do polévky přidáme také pórek a hrášek, osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Tip k receptu

Ve vývaru je jarní zeleninka, která vývar barevně sladí na jaro. Noky připomínají nadýchané kožíšky beránků, kteří jsou symbolem Velikonoc.

přidejte na:
Chybí obrázek

12. 01. 2016

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
do polévky přidávám i trochu libečku
Přidané ingredience: libeček

12. 01. 2016, 16:08

Chybí obrázek
chutný vývar

18. 01. 2016, 10:27

Chybí obrázek
dobrý velmi chutný vývar

03. 04. 2016, 16:20

Chybí obrázek
vývar velmi chutný

22. 08. 2016, 19:37

Chybí obrázek
tento vývar som vyskúšala a bol skvelý

19. 10. 2016, 20:04

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.