Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Velikonoční vývar s noky

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 25min
Nutriční hodnoty
834 kalorií 0.0g cukrů 57.0g tuků 16.0g bílkovin

Příprava

Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na másle.
Přidáme oloupané a nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
Mezitím si připravíme noky – smícháme vejce, mléko, mouku, nasekanou petrželku a pažitku a sůl. Lžící odkrajujeme z těsta a necháme vařit v polévce po dobu 8 minut.
Těsně před koncem vaření do polévky přidáme také pórek a hrášek, osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme posypané čerstvou petrželkou.

Bulb Tip k receptu

Ve vývaru je jarní zeleninka, která vývar barevně sladí na jaro. Noky připomínají nadýchané kožíšky beránků, kteří jsou symbolem Velikonoc.


Přidat na Pinterest
sonizna

12. 01. 2016, Recept navštíven: 950x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
do polévky přidávám i trochu libečku
Přidané ingredience: libeček

12. 01. 2016, 16:08

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný vývar

18. 01. 2016, 10:27

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý velmi chutný vývar

03. 04. 2016, 16:20

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vývar velmi chutný

22. 08. 2016, 19:37

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tento vývar som vyskúšala a bol skvelý

19. 10. 2016, 20:04

Přidat komentář

Facebook komentáře