Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 40min , porce

3380 kalorií, 0.0g cukrů, 143.0g tuků, 103.0g bílkovin

Příprava

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambor, vaří se kratší dobu.) Někdo má rád brynzu přírodní a zamíchá ji do teplých halušek, polije rozškvařenou slaninou, někdo smíchá brynzu se smetanou - ohřeje, aby se rozpustila, jiný má rád zelí.
Já tam většinou dám vše, brynzu přírodní, neupravenou smetanou. Recept mám od své slovenské snachy, dříve jsem je dělala ze sáčku, ale to se nedá srovnat.

Bulb Tip k receptu

Přidávám zelí, protože je jídlo pikantnější, místo obyčejné slaniny volím raději slaninu anglickou, více voní.

Roxana

17. 07. 2013, Recept navštíven: 2943x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímave halušky

09. 12. 2015, 11:19

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavé halušky

22. 12. 2015, 13:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra slovenska kladika

03. 03. 2016, 11:00

Přidat komentář

Facebook komentáře