Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
3380
kalorií
0.0g
cukrů
143.0g
tuků
103.0g
bílkovin
Příprava
Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambor, vaří se kratší dobu.) Někdo má rád brynzu přírodní a zamíchá ji do teplých halušek, polije rozškvařenou slaninou, někdo smíchá brynzu se smetanou - ohřeje, aby se rozpustila, jiný má rád zelí.
Já tam většinou dám vše, brynzu přírodní, neupravenou smetanou. Recept mám od své slovenské snachy, dříve jsem je dělala ze sáčku, ale to se nedá srovnat.
Tip k receptu
Přidávám zelí, protože je jídlo pikantnější, místo obyčejné slaniny volím raději slaninu anglickou, více voní.
Roxana17. 07. 2013
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.