Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 40min
Nutriční hodnoty
3380 kalorií 0.0g cukrů 143.0g tuků 103.0g bílkovin

Příprava

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambor, vaří se kratší dobu.) Někdo má rád brynzu přírodní a zamíchá ji do teplých halušek, polije rozškvařenou slaninou, někdo smíchá brynzu se smetanou - ohřeje, aby se rozpustila, jiný má rád zelí.
Já tam většinou dám vše, brynzu přírodní, neupravenou smetanou. Recept mám od své slovenské snachy, dříve jsem je dělala ze sáčku, ale to se nedá srovnat.

Bulb Tip k receptu

Přidávám zelí, protože je jídlo pikantnější, místo obyčejné slaniny volím raději slaninu anglickou, více voní.


Přidat na Pinterest
Roxana

17. 07. 2013, Recept navštíven: 3688x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímave halušky

09. 12. 2015, 11:19

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavé halušky

22. 12. 2015, 13:41

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobra slovenska kladika

03. 03. 2016, 11:00

Přidat komentář

Facebook komentáře