Slovenské halušky s bryndzou, kysaným zelím a angl. slaninou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
10min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

3380 kalorií
0.0g cukrů
143.0g tuků
103.0g bílkovin


Příprava

Brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a mouku a prohněteme (možno i rukou). Do osolené vroucí vody protlačíme těsto přes sítko na halušky a několik minut necháme vařit. (Můžeme připravovat jak ze syrových, tak již studených vařených brambor, vaří se kratší dobu.) Někdo má rád brynzu přírodní a zamíchá ji do teplých halušek, polije rozškvařenou slaninou, někdo smíchá brynzu se smetanou - ohřeje, aby se rozpustila, jiný má rád zelí.
Já tam většinou dám vše, brynzu přírodní, neupravenou smetanou. Recept mám od své slovenské snachy, dříve jsem je dělala ze sáčku, ale to se nedá srovnat.

Tip k receptu

Přidávám zelí, protože je jídlo pikantnější, místo obyčejné slaniny volím raději slaninu anglickou, více voní.

přidejte na:
Roxana

17. 07. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zaujímave halušky
hanka 09. 12. 2015, 12:19
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
zaujímavé halušky
palino 22. 12. 2015, 14:41
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobra slovenska kladika
majka 03. 03. 2016, 12:00