Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Omáčka z bryndzy

Omáčka z bryndzy

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 20min
Nutriční hodnoty
956 kalorií 0.0g cukrů 76.0g tuků 63.0g bílkovin

Příprava

Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen.
Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bublat. Poté přidáme mléko a hořčici a důkladně zašleháme.

Podáváme s těstovinami či rýží jako samostatné jídlo nebo k pečenému masu.

Bulb Tip k receptu

Bryndzová omáčka zachutná i těm, kteří jinak bryndzu pro její typické aroma příliš nemusí. Krátké provaření jí totiž v tomto ohledu velmi prospěje.


notburga

10. 03. 2011, Recept navštíven: 5054x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrá bryndzová omáčka

18. 08. 2016, 19:39

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo dobrá omáčka

27. 08. 2016, 20:07

Přidat komentář

Facebook komentáře