
Omáčka z bryndzy
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
15min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
956
kalorií
0.0g
cukrů
76.0g
tuků
63.0g
bílkovin
Příprava
Z oleje a mouky připravíme v hrnci světlou jíškou. Tu zalijeme studeným vývarem a dobře prošleháme. Přidáme bryndzu, posekané provensálské bylinky a chvíli mícháme. Poté vypneme plamen.
Za neustálého míchání počkáme, dokud omáčka nepřestane bublat. Poté přidáme mléko a hořčici a důkladně zašleháme.
Podáváme s těstovinami či rýží jako samostatné jídlo nebo k pečenému masu.
Tip k receptu
Bryndzová omáčka zachutná i těm, kteří jinak bryndzu pro její typické aroma příliš nemusí. Krátké provaření jí totiž v tomto ohledu velmi prospěje.
notburga10. 03. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2025, Railsformers s.r.o.