Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bryndzový koláč se škvarky

Bryndzový koláč se škvarky
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 1h 55min , porce

2704 kalorií, 0.0g cukrů, 40.0g tuků, 82.0g bílkovin

Příprava

Z 1PL múky, cukru, droždia a 50 ML vlažnej vody pripravíme kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a zvyšnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť na teplom mieste.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plát, polovicu natrieme plnkou a zakryjeme druhou polovicou plátu. Valčekom cesto rozvaľkáme do pôvodnej veľkosti, ktoré preložíme po dĺžke a 3 krát po šírke, prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme ako predtým a opäť necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkame na veľkosť plechu, uložíme pomocou valčeka na plech, prikryjeme utierkou a necháme ešte kysnúť 20-30 minút. Nakoniec potrieme rozšľahaným vajcom, posýpeme rascou a pečieme 20-25 minút pri teplote 200 stupňov.
PLNKA: Škvarky so zemiakmi zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme bravčovú masť, soľ, bryndzu a premiešame.

Bulb Tip k receptu

Tento jednoduchý slaný koláč je výborný k pivu alebo vinu. Je veľmi dôležite dodržať postup aby bol koláč ľahký (nadýchaný).

Jozef

25. 10. 2011, Recept navštíven: 2644x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bryndzový koláč se škvarky

Bryndzový koláč se škvarky

Z 1PL múky, cukru, droždia a 50 ML vlažnej vody pripravíme kvások. Múku osolíme, pridáme kvások a zvyšnú vo...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bryndzový koláč se škvarky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře