Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bryndzové pagáčky

Bryndzové pagáčky

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
4088 kalorií 0.0g cukrů 255.0g tuků 100.0g bílkovin

Příprava

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré položíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Nakoniec pagáčiky posýpeme rascou a ešte asi 15 minút ich necháme dokysnúť. Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre asi 25-30 minút.

Bulb Tip k receptu

Ochladnuté pagáčiky môžeme potrieť kyslou smotanou a na jemno pokrájaným kôprom.


Jozef

28. 01. 2011, Recept navštíven: 2055x

Podobné recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře