Bryndzové pagáčky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
4088
kalorií
0.0g
cukrů
255.0g
tuků
100.0g
bílkovin
Příprava
Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré položíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Nakoniec pagáčiky posýpeme rascou a ešte asi 15 minút ich necháme dokysnúť. Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre asi 25-30 minút.
Tip k receptu
Ochladnuté pagáčiky môžeme potrieť kyslou smotanou a na jemno pokrájaným kôprom.
Jozef28. 01. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.