Chybějící obrázek

Bryndzové pagáčky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

4088 kalorií
0.0g cukrů
255.0g tuků
100.0g bílkovin


Příprava

Kvások nechajme dobre vykysnúť. Nasekanú Héru rozmiesime s múkou, bryndzou, škvarkami, pridáme kvások, žĺtky, smotanu, rascu a nakoniec soľ. Dobré vymiesime a asi 60 minút necháme na teplom mieste kysnuť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme pagáčiky, ktoré položíme na plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Nakoniec pagáčiky posýpeme rascou a ešte asi 15 minút ich necháme dokysnúť. Pečieme ich v mierne vyhriatej rúre asi 25-30 minút.

Tip k receptu

Ochladnuté pagáčiky môžeme potrieť kyslou smotanou a na jemno pokrájaným kôprom.

přidejte na:
Jozef

28. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborné bryndzové pagáčiky
palino 14. 04. 2018, 22:16