Slovenské žůžo
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2704
kalorií
0.0g
cukrů
190.0g
tuků
95.0g
bílkovin
Příprava
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na kolečka nebo kostičky. Na kostičky nakrájenou anglickou slaninu osmažíme a rozdělíme na tři části.
Do pekáčku dáme jednu část anglické slaniny, na ní navrstvíme jednu třetinu brambor, na brambory nadrobenou brynzu, další třetinu brambor, na brambory na kousky nadrobené tavené sýry, petrželku a opět zbylé brambory a anglickou slaninu.
Ve smetaně rozšleháme vejce, které ochutíme vegetou a vše touto vaječnou směsí zalijeme.
Pečeme ve vyhřáte troubě na 160°C asi 30 minut.
Tip k receptu
Do směsi vejce můžeme přidat i lžíci hořčice.
Sonia00504. 12. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.