Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1000 kalorií
0.0g cukrů
42.0g tuků
23.0g bílkovin


Příprava

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Restujeme. Na druhé pánvi si na zbytku sádla opečeme anglickou slaninu s nasekaným česnekem, ke kterému přidáme i rozdělané mleté maso. Okořeníme kořením na mleté maso a solí (nevadí, když směs trošku připálíme ). Rozehřejeme si troubu cca na 180°C a do zapékací mísy vložíme polovinu masové směsi, na to poklademe opečené brambory a nakrájenou kapustu a na to zbytek masové směsi. Na závěr pokryjeme plátky eidamu a pečeme cca 30-40 minut.

Tip k receptu

Někdo může směs zalít kečupovou omáčkou nebo jiným bešamelem. Mně to chutná ale jen tak na sucho :-)

přidejte na:
Chybí obrázek

17. 10. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný recept

26. 08. 2016, 19:42

Chybí obrázek
je to velmi chutne jedlo

12. 12. 2016, 20:56

Chybí obrázek
dobre urobené zemiaky

18. 04. 2019, 17:13

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.