Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 20min
Nutriční hodnoty
1000 kalorií 0.0g cukrů 42.0g tuků 23.0g bílkovin

Příprava

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Restujeme. Na druhé pánvi si na zbytku sádla opečeme anglickou slaninu s nasekaným česnekem, ke kterému přidáme i rozdělané mleté maso. Okořeníme kořením na mleté maso a solí (nevadí, když směs trošku připálíme ). Rozehřejeme si troubu cca na 180°C a do zapékací mísy vložíme polovinu masové směsi, na to poklademe opečené brambory a nakrájenou kapustu a na to zbytek masové směsi. Na závěr pokryjeme plátky eidamu a pečeme cca 30-40 minut.

Bulb Tip k receptu

Někdo může směs zalít kečupovou omáčkou nebo jiným bešamelem. Mně to chutná ale jen tak na sucho :-)


Přidat na Pinterest
Tatiana

17. 10. 2009, Recept navštíven: 2926x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

26. 08. 2016, 19:42

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi chutne jedlo

12. 12. 2016, 20:56

Přidat komentář

Facebook komentáře