Brambory s masem a růžičkovou kapustou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Restujeme. Na druhé pánvi si na zbytku sádla opečeme anglickou slaninu s nasekaným česnekem, ke kterému přidáme i rozdělané mleté maso. Okořeníme kořením na mleté maso a solí (nevadí, když směs trošku připálíme ). Rozehřejeme si troubu cca na 180°C a do zapékací mísy vložíme polovinu masové směsi, na to poklademe opečené brambory a nakrájenou kapustu a na to zbytek masové směsi. Na závěr pokryjeme plátky eidamu a pečeme cca 30-40 minut.
Tip k receptu
Někdo může směs zalít kečupovou omáčkou nebo jiným bešamelem. Mně to chutná ale jen tak na sucho :-)
Tatiana17. 10. 2009