Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Tatiana

Recepty

Zelný salát s mrkví (bez cibule)

Zelný salát s mrkví (bez cibule)

Zelí si nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a pořádně promačkáme. Necháme odstát půl hodiny. Mezitím si nahrubo nastrouháme mrkev. Vše pak smícháme dohromady, podlijeme olivovým olejem a dochutíme octem. Promícháme. Salát je nejlepší, odleže...

Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou

Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou

Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do sáčku, ve kterém jsme si připravili směs mouky, lžičky soli a trošky pepře. Obsah sáčku protřepeme, aby se směs dostala na všechny kousky masa. V hrnci orestujeme cibuli a stroužky česneku a po chvíli přidám...

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Vybereme si nějaká masitá žebra a na 1-2 dny je naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí. Žebra v marinádě otáčíme 2x za celou dobu marinování. Pak je vložíme do zapékací mísy a pečeme cca 10 hodin při teplotě 100°C. Výborná pochoutka! P...

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou dr...

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Krkovička na černém pivu s kysaným zelím a bramborovými špalíčky

Krkovičku omyjeme, osušíme a posolíme. Přidáme pepř a zalijeme černým pivem. Necháme marinovat cca 90 minut. Na pánvi pak rozehřejeme trošku olivového oleje a zprudka krkovičku osmahneme po obou stranách, přidáme na plátky nařezaný česnek. Pečeme....

Smažené bramborové špalíčky

Smažené bramborové špalíčky

Cibulku a anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Necháme vychladnout. Mezitím si na hrubém struhadle nastrouháme uvařené brambory. K nim pak přidáme mouku, vejce a vychladlou směs cibulky a slaniny. Ve vyšší vrstvě oleje nebo f...

Kuřecí kousky v hořčičné omáčce

Kuřecí kousky v hořčičné omáčce

Na pánvi zahřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme maso. Restujeme. pak podlijeme pivem, přidáme strouhanku, lístky tymiánu, hořčici, sůl a pepř a dusíme cca 25 minut. Nakonec přidáme lžíci másla a dochutíme citronovou šťávou. Je...

Perníčkové sušenky

Perníčkové sušenky

V míse smícháme máslo s vejcem a prosátou mouku s cukrem. Přidáme ostatní suroviny (med trošku zahřejeme, ať se nám těsto dobře vypracovává). Zabalíme do potravinové folie a necháme minimálně 8 hodin uležet v lednici. Další den těsto vyválíme na 0...

Výpečky na chleba

Výpečky na chleba

Maso nakrájíme na kousky a rozložíme do pekáčku, potřeme kmínem, posypeme cibulí a kořením. Podlijeme horkou vodou a pečeme na 180°C cca 3 hodiny. Promícháváme. Pokud se nám maso začne připalovat, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem, ale pozor, ...

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Pstruh plněný kuskusovo-špenátovou nádivkou

Troubu si rozehřejeme na 180°C. Pstruha nasolíme a opepříme zevnitř i zvenku. Kuskus připravíme od oka tak, že uvařenou vodou zalijeme kuskus (pamatujte na to, že vody musí být dvojnásobek, takže pokud máte malou sklenici kuskusu, zalijte ji dvěma...

Články

Čím nahradit v těstě ořechy?

Čím nahradit v těstě ořechy?

Výborná rada pro alergiky. Jste-li alergičtí na ořechy, můžete je v těstě nhradit stejným podílem mouky. Odborníci radí hrubou mouku nebo polentu, aby jste docílili toho, že těsto bude stejně hutné, jako kdyby jste do něj přidali ořechy. Chuť bude...

Prášek do pečiva - náhrada

Prášek do pečiva - náhrada

Ve své podstatě je tvořen v základu jedlou sodou a kyselinou. Hodně lidem vadí prášek do pečiva, protože obsahuje fosfáty. Lze jej nahradit jiným výrobkem, obsahujícím vinný kámen (vyrábí jej např. Alnatura a dostanete jej koupit v dm drogerii). N...

Aby se karbanátky nerozpadaly na pánvi

Aby se karbanátky nerozpadaly na pánvi

Do karbanátkové směsi přimíchejte rozmixovanou syrovou bramboru nebo cuketu. Směs pak lépe drží po kupě. Pro lepší šťavnatější chuť, přidejte i pár ovesných vloček (předem namočených ve vývaru - stačí 20 minut) nebo uvařenou mrkev. Zajistíte si ta...

Domácí vanilkový extrakt

Domácí vanilkový extrakt

Skvělý tip pro ty, co neodebírají Gurmet. Radili tam, jak na výrobu domácího extraktu z vanilky. Nejdříve se musí lusk rozříznout a vyškrábat z něj dřeň. Lusk i dřeň se pak vloží do nějaké šroubovací sklenice a zalije se 190 ml ohřáté vodky nebo 6...

114 dobrých rad, tipů a triků do kuchyně

114 dobrých rad, tipů a triků do kuchyně

Rady a triky nejsou sice můj výtvor, ale někdo mi to poslal do mailu a ráda bych se o to podělila, protože by se to každé z vás mohlo hodit. Uvedla bych zdroj, ale je to jedna z klasických prezentací bez autora, které chodí poštou. Pudink ...

Fórum

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

09. 11. 2010, 19:02

Ajaj holky, nějak se nám to tady rozjíždí :-) Super! Jen do sebe jako za starych časů :-) A pak, že tady není živo :-) Naopak :-)

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

30. 10. 2010, 18:57

Souhlasim s Jozefem...krituziju taky dost, ale je to forum a když se neco nelibi, tak to napisu. Clovek by si mel stat za svym...no ne? :-)))

Za jinou práci - stejná odměna?

30. 10. 2010, 18:56

Ty Rox, to je asi nějak nastaveno v systému ne? Je pravda, že už je tech koktejlu mraky a uživatel, jak vidim, se dostal na prvni pozice :-) Nic proti koktejlum, ale j...

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

29. 10. 2010, 14:06

bych řekla, že každy ma svuj nazor a mily sberac drinku si zkratka posbira zlataky za velmi jednoduche recepty...no co už :-) alespon si je muzeme odnekud stahnout, ne...

Můj postřeh a dotaz k uživatelům

25. 10. 2010, 13:34

No já bych řekla, že některé recepty jsou fakt sila, ale libi se mi občas nějaký ten recept od Angel 666 nebo Sony005...je vidět, že holky rady vaří a fotky Angel stoj...

Výzva

24. 10. 2010, 17:59

Hmmm, to bylo, ale každý se vymlouva, že nema čas a ja to chapu. Chodim sem hlavně pro nové recepty a ty tu plus minus vždycky jsou. Pokec o tom, jak někomu někdo zemř...

Výzva

05. 09. 2010, 19:06

Ahojky holky, taky jsem tu dlouho nebyla a vkládání také flákám :-) To víte, léto a zamilovaná :-) Snad se polepším :-) Dívala jsemse do blogu a tudy, ty seš tam tedy ...

Soutěž o zlaťáky

29. 01. 2010, 20:21

už nebudeš používat jine, věř mi! Jsem si četla, že kořeni oblblo i fotografa :-) Cituji: Tak jsem dala na některé z vás, co jsou spokojené s kořením, a právě jsem s...

Soutěž o zlaťáky

19. 01. 2010, 11:12

Slunino, jsi docela vtipná Cituji:   Cituji: Holky, mám pocit, že autorka tohoto receptu s Váma v článku "dieta" kritizovala čaj s citronem, že? No, ono, kdy...

Soutěž o zlaťáky

19. 01. 2010, 09:09

Holky, mám pocit, že autorka tohoto receptu s Váma v článku "dieta" kritizovala čaj s citronem, že? No, ono, když dochazeji recepty, tak se obcas i pres velkou kritiku...

Přátelé