Ragú z kuřecích stehen s bramborovou pokličkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do sáčku, ve kterém jsme si připravili směs mouky, lžičky soli a trošky pepře. Obsah sáčku protřepeme, aby se směs dostala na všechny kousky masa. V hrnci orestujeme cibuli a stroužky česneku a po chvíli přidáme maso. Do jiného hrnce nasypeme oregano, zalijeme vývarem a zahřejeme. Pak do něj přidáme směs cibule, česneku a masa. Vaříme 20 minut. Brambory si oloupeme a vaříme v osolené vodě 5 minut. Scedíme a naškrábeme na hrubo. Troubu zahřejeme na 160°C. Do hrnce pak přidáme hrášek a citronovou kůru a prohřejeme. Pokud je třeba, necháme vyvařit přebytečnou vodu. Do zapékací mísy pak vložíme masovou směs a pokryjeme nastrouhanými bramborami. Brambory poté pokryjeme plátky másla a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.
Tip k receptu
Bramborová poklička bude ještě chutnější, smícháte-li s brambory trošku prolisovaného česneku a majoránky.
Místo másla lze brambory před pečením postříkat olivovým olejem ve spreji.
06. 03. 2012