Kuřecí stehenní řízek

Maso Kura domácího, řadí se mezi hrabavé. Běžně k dostání chlazené nebo mražené. Bílé maso, vhodné při dietách, zdravém životním stylu. Má nižší energetickou hodnotu, ale obsahuje aminokyseliny a lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro zdravý organismus. Má velký podíl draslíku, který je důležitý pro činnost svalové hmoty, fosforu a železa, které ovlivňuje tvorbu červených krvinek. Vyznačuje se svou křehkostí, jemnou chutí, ale zároveň také šťavnatostí. Kuřecí maso ocení i lidé nemocní např. se žlučníkem, protože se dá upravit chutně a zároveň nezatěžuje trávicí trakt. Kuřecí stehenní řízek se výborně hodí k nadívání, dušení nebo smažení.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář