Řecký kuřecí kebab
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek s citrónovou šťávou a kůrou, nasekanou cibuli, skořici, nové koření, oregano, papriku a olivový olej. Osolíme a opepříme.
Přidáme kuřecí stehna vykoštěná, ale jinak nenaporcovaná a necháme přes noc marinovat.
Poté kuřecí maso napíchneme na dvě dlouhé jehly - buď připravujeme na grilu (budeme potřebovat gril, který si sám otáčí maso), na mírném ohni grilujeme 45-55 minut za stálého otáčení nebo v troubě na 200°C pečeme za občasného otočení také 45-55 minut.
Před krájením necháme 10 minut odpočívat zabalené v alobalu.
Tip k receptu
Podáváme v pita chlebě s jogurtovým či jiným dipem, rajčátky, červenou cibulí a okurkami.
sonizna22. 09. 2015
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 22. 09. 2015, 15:48

majka 23. 09. 2015, 20:12

katka16031 05. 10. 2015, 19:48

hanka 03. 11. 2015, 12:11