Řecký kuřecí kebab

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 15min

Porce


Nutriční hodnoty

282 kalorií
0.0g cukrů
28.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek s citrónovou šťávou a kůrou, nasekanou cibuli, skořici, nové koření, oregano, papriku a olivový olej. Osolíme a opepříme.
Přidáme kuřecí stehna vykoštěná, ale jinak nenaporcovaná a necháme přes noc marinovat.
Poté kuřecí maso napíchneme na dvě dlouhé jehly - buď připravujeme na grilu (budeme potřebovat gril, který si sám otáčí maso), na mírném ohni grilujeme 45-55 minut za stálého otáčení nebo v troubě na 200°C pečeme za občasného otočení také 45-55 minut.
Před krájením necháme 10 minut odpočívat zabalené v alobalu.

Tip k receptu

Podáváme v pita chlebě s jogurtovým či jiným dipem, rajčátky, červenou cibulí a okurkami.

přidejte na:
Chybí obrázek

22. 09. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
dobrá marináda

22. 09. 2015, 15:48

Chybí obrázek
vyborná marináda v recepte

23. 09. 2015, 20:12

Chybí obrázek
skvely recept

05. 10. 2015, 19:48

Chybí obrázek
vyborný recept aja marinada

03. 11. 2015, 12:11

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.