Pečená kachna s medem a červeným vínem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
3h 0min
Celkový čas
3h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
132
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou drůbežího vývaru. Pečeme při 180°C cca 3 hodiny. Nejdříve odkryté, aby se maso zatáhlo, pak přikryté, aby se propeklo a znovu kachnu odkryjeme až ke konci pečení, ať má křupavou kůrku. Během celého pečení ji podléváme směsí medu a červeného vína (volíme ne moc kyselé víno).
Tip k receptu
Na ozdobu osmahněte čerstvé bylinky.
Tatiana17. 11. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.