Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 15min
Nutriční hodnoty
132 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou drůbežího vývaru. Pečeme při 180°C cca 3 hodiny. Nejdříve odkryté, aby se maso zatáhlo, pak přikryté, aby se propeklo a znovu kachnu odkryjeme až ke konci pečení, ať má křupavou kůrku. Během celého pečení ji podléváme směsí medu a červeného vína (volíme ne moc kyselé víno).

Bulb Tip k receptu

Na ozdobu osmahněte čerstvé bylinky.


Přidat na Pinterest
Tatiana

17. 11. 2011, Recept navštíven: 3244x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fantastický recept

11. 11. 2015, 10:43

Přidat komentář
Jozef
Ta kačka zavoňala aj cez monitor.Minulý týždeň mali v Tescu pekne kačky v akcii po 1,85 eura tak sme kúpili dve.Jednu vyskúšam podľa Vašeho receptu.Ďakujem.Jozef.

Jozef 18. 11. 2011, 10:39

Facebook komentáře