Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Slunečnicový med

Slunečnicový med

Přidat na Pinterest
Sladká, hustá tekutina, vyrobena včelami. V dlouhém procesu výroby stojí na počátku medonosný hmyz, který získává z květů sladké šťávy. Jedná se o směs cukrů, vody, ale také popela a jiných částic, které se při sbírání postupně do medu dostanou. Tato složka je ale zanedbatelná. Při dlouhodobém užívání má med pozitivní účinky na náš organismus, působí proti bakteriím, obsahuje látky, které ovlivňují naše trávení, zvyšují obranyschopnost organismu. Medem můžeme v některých případech zcela nahradit cukr a využívat jej jako přírodní sladidlo. Jako přísada se používá do pečení některých dezertů a vánočního cukroví, protože podtrhuje jedinečnou chuť. Můžeme jej servírovat i na chlebu s máslem. Pozor na konzumaci medu u dětí. Protože je med sbírán z květů, může působit jako alergen i ve své finální podobě – medu. Med z květů slunečnice je jasně žlutý, výrazně voní a jeho chuť je příjemně sladká.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí,...

Lahodné uzené maso

Lahodné uzené maso

V misce si smícháme med a hořčici a touto směsí potřeme uzené maso. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran...

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Ovesné vločky pro jistotu přebereme. Mléko osolíme špetkou soli, vmícháme přebrané ovesné vločky a za stálé...

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pa...

Medová stehýnka

Medová stehýnka

V menším hrnci smícháme med, sojovou omáčku, jablečný ocet, cukr a za stálého míchání asi 5 minut vaříme. N...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Slunečnicový med Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře