Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Slunečnicový med

Pikantní krevety

Pikantní krevety

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení krevet, 100 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 limeta, 2 lžíce medu, 2 špetky chilli koření, 4 stroužky česneku, špetka soli, špetka pepře, špetka mletého zázvoru, špetka citronové kůry

Rozpustíme máslo, smícháme s olivovým olejem, šťávou z limetky, medem, chilli, prolisovaným česnekem, solí, pepřem, zázvorem a citronovou kůrou. Do této marinády dáme krevety a necháme cca 2 hodiny odležet. Nakonec zprudka opečeme na pánvi.

Lahodné uzené maso

Lahodné uzené maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g uzené krkovice vcelku, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 250 g jarních cibulek, 1/4 lžičky pepře bílého, 250 ml červeného vína, 1 konzerva rajčatového protlaku, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 lžička majoránky, 1/2 kostky bujonu

V misce si smícháme med a hořčici a touto směsí potřeme uzené maso. Na rozpáleném oleji maso ze všech stran opečeme. Přidáme k masu oloupané cibulky, pepř, bujon, víno a dusíme. Občas během dušení maso obrátíme. Poté maso vyjmeme a nakrájíme na pl...

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, špetka soli, 2 lžíce medu, 2 banány

Ovesné vločky pro jistotu přebereme. Mléko osolíme špetkou soli, vmícháme přebrané ovesné vločky a za stálého míchání je zvolna vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté na talíři pokapeme rozehřátým medem a obložíme kolečky banánu.

Kachní stehna s melounem a medem

Kachní stehna s melounem a medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kachní stehna, 2 lžíce medu, 1 lžíci sojové omáčky, oregáno podle chuti, 20 vykrájených kuliček z melounu (nejlépe bezpeckového)

Na pánvi s nepřilnavým povrchem orestujte bez tuku kachní stehna. Nejdříve asi 6 minut ze strany s kůží, pak slijte veškerý tuk, který stehna pustila, a otočte je. Smažte další 4 minuty z druhé strany. Přidejte med a sojovou omáčku. Z melounové du...

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 100 ml medu, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru

V menším hrnci smícháme med, sojovou omáčku, jablečný ocet, cukr a za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Necháme vychladnout a do omáčky naložíme omytá a osušená kuřecí stehýnka aspoň na 2 hodiny. Poté upečeme na grilu. Na grilu je pečeme 15 mi...

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hovězích žeber, 3 lžíce hořčice z celých semen, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce medu

Vybereme si nějaká masitá žebra a na 1-2 dny je naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí. Žebra v marinádě otáčíme 2x za celou dobu marinování. Pak je vložíme do zapékací mísy a pečeme cca 10 hodin při teplotě 100°C. Výborná pochoutka! P...

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Pečená kachna s medem a červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna (cca 2 kg), 4 lžičky soli, 1 lžička sušeného tymiánu, 4 kyselá jablka, 50 g sušených švestek, 3 lžičky kmínu, 1 hrneček drůbežího vývaru na podlévání, 2 lžíce medu, 150 ml červeného vína

Kachnu očistíme od zbytku peří, omyjeme a osušíme. Důkladně ji potřeme solí (zevnitř i zvenku). Zevnitř ji navíc vysypeme tymiánem a naplníme na kousíčky nakrájenými jablky se švestkami. Kachnu zašijeme, aby nádivka nevypadla. Podlijeme troškou dr...

Perníkový koláč s čokoládovou polevou

Perníkový koláč s čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky polohrubé mouky, 0,5 hrnku cukru krupice, 1 kypřící prášek do perníku, 2 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 lžíce ovocné marmelády (rybízové nebo ostružinové), 2 lžíce medu, 0,5 hrnku mléka, 150 g čokolády na vaření, 2 lžíce másla, 0,5 hrnku oleje

Troubu rozehřejeme na 180°C a vymažeme formu. Mouku prosejeme s cukrem, kakaem a práškem do perníku a promícháme. Ve druhé misce si ušleháme vejce s olejem, mlékem, medem a marmeládou. Pak vše smícháme dohromady a vytvoříme tekuté těsto. Pokud je ...

Chatařské vepřové řízky

Chatařské vepřové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce kečupu, 1 lžíce slunečnicového medu, 1 lžička Dijonské hořčice, 4 plátky vepřového masa, 25 g másla, 1 cibule, 150 ml zeleninového vývaru, 200 g barevných paprik, 80 g plátků žampionů

Kečup, med, hořčici, sójovku a worcesterskou omáčku smícháme a řízky naložíme do připravené marinády. Marinujeme asi 30 minut. Okapané řízky opečeme na pánvi z obou stran, přidáme drobně nasekanou cibuli, přilijeme vývar, zbylou marinádu, přikr...

Čarovné medovníčky

Čarovné medovníčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky T650, 200 g slunečnicového medu, 300 g cukru moučka, 4 vejce + 1 na potření, 100 g másla, 2 lžičky Sody bikarbóny, 1 a 1/2 lžičky mleté skořice, 1 lžička perníkového koření

Ze surovin vypracujeme jemné těsto, které zabalíme do folie a dáme na týden do lednice. Pak těsto vyválíme na 5-6 mm, vykrojíme různé tvary, přeneseme na plech vymazaný tukem, potřeme je rozšlehaným vejcem a dáme upéct do trouby, při teplotě 175 ...

Medové řezy

Medové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru moučky, 26 dkg Hery, 2 vejce, 4 lžíce medu, 1 lžíce jedlé sody, 4 lžíce mléka na těsto, 0,5 l mléka na krém, 3 lžíce hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, čokoládová poleva

Ingredience na těsto: 50 dkg hladké mouky, 15 dkg moučkového cukru, 6 dkg tuku (Hera,máslo), 2 vejce, 4 lžíce medu, 1 lžíce jedlé sody, 4 lžíce mléka Ingredience na krém: 1/2 l mléka, 3 lžíce hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 10 dkg moučkového cukr...