Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Perníkový koláč s čokoládovou polevou

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
35min 45min
Nutriční hodnoty
3312 kalorií 0.0g cukrů 161.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Troubu rozehřejeme na 180°C a vymažeme formu. Mouku prosejeme s cukrem, kakaem a práškem do perníku a promícháme. Ve druhé misce si ušleháme vejce s olejem, mlékem, medem a marmeládou. Pak vše smícháme dohromady a vytvoříme tekuté těsto. Pokud je těsto husté, zředíme mlékem. Nalijeme do formy a pečeme 35 minut. Po této době, zkusíme píchnou do nejhrubšího místa párátkem a jestli je suché, je perník hotov. Necháme jej vychladnout a z čokolády a 2 lžic másla vytvoříme polevu, kterou naneseme na vychladlý perník.

Bulb Tip k receptu

Můžeme dozdobit kokosovými srdíčky podle vánočních formiček.
Pokud nemáte doma prášek do perníku, můžete jej nahradit normálním kypřícím práškem, který smícháte s 0,5 lžičky perníkového koření.


Přidat na Pinterest
Vera

19. 05. 2011, Recept navštíven: 9316x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Výborné, mléka jsem potřebovala více a pro jistotu jsem přidala ještě i perníkové koření. Moc dobré

Edita 07. 06. 2011, 14:37

Sonia005
Vypadá to jako nadýchaná peřinka, zítra do něj jdu. Tak přidám foto....vypadá opravdu lákavě.....jakým způsobem jsi dělala to se srdíčky???

Sonia005 16. 07. 2011, 19:38

Facebook komentáře