Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Prášek do pečiva - náhrada

Ve své podstatě je tvořen v základu jedlou sodou a kyselinou. Hodně lidem vadí prášek do pečiva, protože obsahuje fosfáty. Lze jej nahradit jiným výrobkem, obsahujícím vinný kámen (vyrábí jej např. Alnatura a dostanete jej koupit v dm drogerii). Nadýchanou buchtu ale docílíte i tak, že vyrobíte tuhý sníh. Práček do pečiva lze nahradit i cukrářským droždím nebo jedlou sodu. Potom byste ale měli ještě do těsta přidat trošku citronové šťávy a místo mléka použijte podmáslí, abyste docílili potřebnou kyselost. Uvolněním oxidu uhličitého vzniknou při pečení v těstě bublinky, které ho nakypří. Jedlou sodou můžete tedy nahradit prášek do pečiva i jen tak, pokud těsto již obsahuje nějaké kyselé ingredience. Každá hospodyňka ale ví, že nejobyčejnější rada pro nahrazení prášku do pečiva jsou 2 lžíce rumu místo jedné lžičky prášku do pečiva.

Tatiana

13. 10. 2011


Přidat komentář
Thumb
Nejjednodušší a nejklasičtější je právě ta jedlá soda, jak jsou toho plné i recepty našich babiček, viz <a href="http://cs.wikipedia.org/wiki/Hydrogenuhli%C4%8Ditan_sodn%C3%BD">http://cs.wikipedia.org/wiki/Hydrogenuhli%C4%8Ditan_sodn%C3%BD</a>

Novotný 16. 05. 2012, 18:32

Evík
Taky máme tu zkušenost, že nahrazujeme jedlou sodou.

Evík 25. 09. 2012, 07:03

Thumb
rum nefunguje

táňa 05. 06. 2015, 11:01

Facebook komentáře