Zdravé fish & chips
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
40min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
424
kalorií
0.0g
cukrů
7.0g
tuků
12.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky či chipsy – jak máme rádi. Naskládáme je na plech a zalijeme olejem. Osolíme. Pečeme 40 minut na 200 °C.
Rybu osolíme, zastříkneme citrónovou šťávou a pečeme 10 minut. Poté posypeme petrželkou a citrónovou šťávou a ještě 5 minut pečeme.
Kapary nakrájíme najemno, smícháme s jogurtem a zbylou petrželkou, zastříkneme citrónovou šťávou.
Rybu podáváme s brambory a kaparovým dipem, se skrojky citrónu.
Tip k receptu
Kalorická hodnota této zdravé verze britské pochoutky je na jednu porci: 1562 kJ, 35 g bílkoviny, 41 g sacharidy, 9 g tuk, 3 g vláknina.
sonizna01. 12. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.