Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Grilovací klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř a kmín. Hmota je natlačena do střívek (většinou skopových). Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeba u normálních párků. Barva grilovacích klobás je netradičně bílá, to proto, že se při jejich zpracování nepoužívají solící přísady s obsahem dusitanů, které při výrobě normálních klobás navracejí původní růžovou barvu konečnému produktu. Řadí se mezi ty zdravější uzeniny. Vyrábí se především z vařeného vepřového masa a obsahují méně tuku. V obchodech narazíme na velké množství druhů, některé chutnají více masově, v jiných zase cítíme spíše moučnou pachuť. Vlastnosti této klobásy, jak můžeme poznat i z názvu, oceníme nejvíce při grilování.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Těstoviny s pomodoro rajčaty

Na másle nebo oleji orestujte najemno nakrájenou cibulku. Až bude zlatavá přihoďte k ní šunku, salám, nebo ...

Veselý pekáč od Tatiany

Veselý pekáč od Tatiany

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 mi...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Grilovací klobása Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře