Grilovací klobása

Uzenina z mletého masa. Do mleté směsi masa se přidává sůl, pepř a kmín. Hmota je natlačena do střívek (většinou skopových). Celkový vzhled je tuhý a pevnější než třeba u normálních párků. Barva grilovacích klobás je netradičně bílá, to proto, že se při jejich zpracování nepoužívají solící přísady s obsahem dusitanů, které při výrobě normálních klobás navracejí původní růžovou barvu konečnému produktu. Řadí se mezi ty zdravější uzeniny. Vyrábí se především z vařeného vepřového masa a obsahují méně tuku. V obchodech narazíme na velké množství druhů, některé chutnají více masově, v jiných zase cítíme spíše moučnou pachuť. Vlastnosti této klobásy, jak můžeme poznat i z názvu, oceníme nejvíce při grilování.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář