Veselý pekáč od Tatiany
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a kůži nařízneme do mřížky, bůček a žebra). Ještě jednou posolíme, okmínujeme a přelijeme troškou bujónu. Mezi maso pak dáme ještě neoloupané stroužky česneku a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 3h, ale asi tak co 20 minut musíme masa otáčet a podlévat bujónem (zelí také promíchávejte!). 30 minut před koncem pečení, přidejte naříznuté klobásky (grilovací se nenařezávají). Podávejte s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.
Tip k receptu
Zapijte to pořádnou dávkou vychlazeného piva! Zbytek, pokud něco zůstane, zapečte s bramborem v troubě (druhý den je zelí dobře uleželé a když k němu přidáte zbytky masa a klobásky, je to mňamka).
Tatiana30. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: domácí vývar
planeta 14. 02. 2014, 09:07