Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Veselý pekáč od Tatiany

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
3h 0min 3h 30min
Nutriční hodnoty
3084 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 100.0g bílkovin

Příprava

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a kůži nařízneme do mřížky, bůček a žebra). Ještě jednou posolíme, okmínujeme a přelijeme troškou bujónu. Mezi maso pak dáme ještě neoloupané stroužky česneku a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 3h, ale asi tak co 20 minut musíme masa otáčet a podlévat bujónem (zelí také promíchávejte!). 30 minut před koncem pečení, přidejte naříznuté klobásky (grilovací se nenařezávají). Podávejte s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

Bulb Tip k receptu

Zapijte to pořádnou dávkou vychlazeného piva! Zbytek, pokud něco zůstane, zapečte s bramborem v troubě (druhý den je zelí dobře uleželé a když k němu přidáte zbytky masa a klobásky, je to mňamka).


Přidat na Pinterest
Tatiana

30. 11. 2009, Recept navštíven: 3609x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
zeleninový bujón bych nahradila domácím vývarem
Přidané ingredience: domácí vývar

14. 02. 2014, 08:07

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jedlo je vyborne,s vyvarom je velmi chutný

24. 11. 2016, 20:41

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutný recept, radšej by som to robila tiež s bujonom

12. 01. 2017, 10:56

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

27. 09. 2017, 19:25

Přidat komentář

Facebook komentáře