Jáhelné knedlíky s meruňkami

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
15min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1484 kalorií
70.0g cukrů
108.0g tuků
48.0g bílkovin


Příprava

1. Mandle zalijeme vodou a necháme asi 2 hodiny stát. Scedíme, vložíme do mixéru, umeleme a přesypeme do větší mísy.

2. Tofu rozmixujeme s 2 lžícemi třtinové šťávy (nebo cukru) a přidáme k rozemletým mandlím. Přisypeme jáhlovou mouku se špetkou soli a uhněteme těsto, které necháme 10 minut odpočinout.

3. Meruňky omyjeme, osušíme, vyjmeme pecky a naplníme lžičkou třtinové šťávy. Těsto rozdělíme na dvanáct stejných kousků, z každého vytvoříme placku, kterou obalíme meruňku, uhněteme a kroužením v dlaních vytvarujeme rovnoměrnou kouli bez prasklin.

4. Vložíme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme 15 minut. (Meruňky vařím déle, aby byly pěkně měkké, jahodové knedlíky můžete vyjmout i po 8 minutách.)

5. V rendlíku rozpustíme margarín, ve kterém rozmícháme trochu třtinové šťávy podle chuti, přelijeme rozkrojené knedlíky, posypeme namletými ořechy a semínky a ozdobíme čerstvým ovocem a lístky máty.

Recept pochází z Luštěninové kuchařky Petra Klímy, k dostání na webu nakladatelství Smart Press!

Tip k receptu

• rostlinný margarín a třtinová šťáva či cukr podle chuti (na polití)
• ořechy, semínka nebo kokos na posyp
• čerstvé sezonní ovoce a máta na nazdobení

přidejte na:
Smart Press

26. 08. 2019

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
inšpirujúci chutný recept

27. 08. 2019, 14:30

Chybí obrázek
dobré knedlíky

28. 08. 2019, 20:42

Chybí obrázek
knedlíky vyskúšané, chutné

29. 08. 2019, 19:00

Chybí obrázek
recept vyskúšaný, dobré knedlíky

31. 08. 2019, 19:41

Chybí obrázek
chystám sa ich urobiť

31. 08. 2019, 20:13

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.